måndag 25 januari 2010

Snö och sol.

Mystiska blomman utvecklas långsamt, jag undrar hur blommorna kommer att se ut.

Inne i gården, snöigt och islyktan lite halvsmält.
Fåren är inne nu när det är kallt och snöigt,men baggarna går i en liten hage med lä intill ladan.
De små baggarna är snälla och hanterliga men vår store bagge han är vild och tokig och stångas när han kan komma åt det. Innan jul gav han mig en rejäl smäll på benet, det blev blåsvart..
Nu går jag inte in i hagen med famnen full av hö!

Ljuset har varit fantastiskt de senaste dagarna, låg sol och gnistrande snö, bättre vinterväder tycker jag inte att man kan få.
Vårt backiga landskap med åkrar och ängar, snön gör ju att man kan färdas i landskapet som man vill, det är kul att kunna se omgivningarna från nya perspektiv.

Och man kommer närmre djuren, här var det tre rådjur.
Sedan är det alla gässen, de flyger fram och tillbaka över huset mellan en närbelägen sjö och åkrar där de går och äter.

Skönast är det att kunna skida tycker jag, här är det Anna som är ute. Här finns inga färdiga spår, men vi skidar upp spår och har man tur hinner de inte fyka igen till nästa dag.

2 kommentarer:

 1. Vilket strålande väder.... Jag var ute o flyttade lite snö på middagen.... Väntade telefon o har ingen täckning på mobilen här runtikring.... Försökte vara i trägårn en stund men det var himla kallt, därav snöflyttningen ;-)
  Vad är det för slags får? Typ ull eller kött....
  Såg väldigt skönt ut med skidturen, får försöka hitta mina skidskor. Flyttade för några år sen o har inte packat upp dem ännu:-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Ja flytta snö kan man ägna en del tid åt, känner igen det!
  Fåren är värmlandsfår och de är egentligen min mans, men de blir ju hela familjens. De har fin ull och vackra skinn, sedan blir det kött också , men de är inte en köttras.
  Leta upp skidorna, det är helt underbart att åka skidor, allt gott! Sophia

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia