lördag 22 oktober 2011

Invaderad köksträdgård

Köksträdgården känns så, invaderad, visserligen till viss del av "vanligt" ogräs, men till största delen av något otippat, persilja. En kombination av blommande persilja och en regnig sommar har gett något som mest av allt liknar en djungel. Just nu pågår projekt, rensa fram köksträdgården! Klart att det finns fina saker i röran och jag har använt mycket till fotomodeller under hela sommaren och hösten, och ätliga saker med för den delen. Bäst är de asiatiska bladen, dem sådde jag sent, i augusti, nu har de gett sallader under hela september och oktober, och de skjuter nya blad varje gång jag har skördat. Underbara att så på hösten helt enkelt.
Liten bit rensad..och gräset borde klippas en sista gång på gången till vänster.
Dahliorna får vara fotomodeller ett par dagar till, sen ska de upp ur jorden.
Palmkålen är finare än någonsin, förhoppningsvis hinner jag skörda och äta dem innan hararna.
Sparrisbär+purpurkål=vackert

Stockrosorna är vackra även i detta tillståndet, de får stå kvar vid laduväggen, de är vackra länge än. Imorgon fortsätter mitt rensa köksträdgården projekt..
My kitchengarden is invaded by parsly, usually there are "ordinary" weeds, but this rainy summer parsly has taken the lead. I have started to recapture the kitchengarden from the weeds, but it takes some time and work..

7 kommentarer:

 1. Huj, vilken rensning det blev, Sophia, bra jobbat.
  Tänk att de flesta växterna kan vara så fina fastän de har förlorat liv och färg.
  Och jisses, dina frostfoton är underbara.
  Gillar speciellt artichoken, (kronärtskockan). VÄLDIGT vacker.

  Ha en fin Söndag.

  Kramar,

  Annelie

  SvaraRadera
 2. Köksväxter är så vackra...och trädgården nu på hösten är något som jag verkligen tycker om. Känslan av att det snart är dags att stänga ner butiken, lite stilla vemod och så alla vackra fröställningar och färgskiftningar. Älskar dina fröställningar av stockros...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Vilket stort land du har! Mycket persilja är väl bra... det kan man ha till allt. Fast lagom är kanske bäst.
  Ha en skön dag
  Annika

  SvaraRadera
 4. Jag önskar att jag hade plats för en köksträdgård, innan vi byggde ut huset hade jag ett litet grönsaksland, det var längesen.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Invasion av persilja - det vill jag också ha! Vackert, gott och nyttigt - kan det bli bättre! Jag såg du hade massor av kvitten också. Nu har jag tre buskar men har aldrig sett en enda frukt på dem, sist jag såg kvittenfrukt var hos Mandelmanns - är det något österlenskt eller...?
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, som det har vuxit med allt regn! Vacker svartkål!
  Jag hittade en fantastisk föreläsning om köksträdgårdar igår. Om du har tid så lyssna. Länk på min blogg.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vad tokigt, min kommentar är inte med, igen! Jag undrar vad det beror på... Men jag gillar dina kål, och lagar gärna mat på dem här i Seattle. Ha det bra!

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia