lördag 10 december 2011

Kronärtskocka och kardon

Om kronärtskocka och kardon kan du läsa i senaste numret av Allt om trädgård, finns i butik från den 13 december. Reportaget har jag gjort tillsammans med Anna Gunnert, och det innehåller både fakta om odling och recept.
För övrigt står kardonen i år kvar i den milda skånska vintern med sina silvriga flikiga blad, en mindre variant än sommarens gigantiska plantor.


This issue of the swedish garden magazine "Allt om trädgård" you can read about artichoke and cardoon, a reportage I have made together with Anna Gunnert.

10 kommentarer:

  1. Snyggt! Älskar kronärtskocka och vill gärna försöka odla den, så jag köper tidningen och får dina tips.
    Kardon vet jag inte vad det är, men det visar sig väl då.

    Märit i Mariehem

    SvaraRadera
  2. Ja, jag såg ditt namn under det snygga reportaget! Stiliga är dom skockorna. Passar på både bild och i munnen.
    Ha det gott
    Kristina

    SvaraRadera
  3. Jag läste reportaget precis.....
    Mmmm, det är så gott med kronärtsskocka, och vackert.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  4. Kul! Fick den i fredags men har inte öppnat den än. Spar på den som en påse karameller.. ;)
    Kul att du gillade mina julträd.. :)
    Ha en finfin tredje advent!
    Kramar!

    SvaraRadera
  5. Då får man köpa den och lära sig vad kardon är. Vackra bilder.Passerar just nu genom Skånelandskapet med X2000. Tänk att det fortfarande är så grönt på vissa ställen.
    Kram
    annika

    SvaraRadera
  6. Jag såg ditt namn under reportaget men har inte hunnit fördjupa mig ännu. Kronärtskockor är bland det godaste jag vet, men jag försöker alltid odla dem för blommornas skull (har lyckats två gånger på 15 år!). Hoppas ni lär ut bra knep i reportaget.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Jag läste artikeln i helgen. Intressant - jag gillar fördjupning!

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  8. Jag såg det allt och det var superfint.
    Sista bilden här är ju helt underbar den hade varit fin som omslag.
    Tycker lilla jag
    Ha det gott
    Annika

    SvaraRadera
  9. jättefin artikel! Jag blev jättesugen att prova. Förodlar i vinter så får vi se om de hinner att mogna här uppe hos mig. Är ju så galet gott med Kronärtsskockor

    SvaraRadera
  10. Läste med stort intresse reportaget men inte tänkte jag på att titta på vilka som gjort det! Grattis!

    Efter ju ska jag sätta igång på allvar och ragga deltagare till vårt fotoevenemang! Eva Linnea vill delta och jag tror inte att det ska bli några svårigheter att få ihop fler där i början av maj.
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia