onsdag 11 januari 2012

Tulpaner

Igår var det pressmöte om årets tulpantrender på Moderna muséet i Malmö, arrangerat av Blomsterfrämjandet. Svenskar köper mängder av tulpaner varje år, populärast är vita och olika rosa färger, men även buketter med blandade färger.
Kul att träffa kollegor och samtidigt ordna andra ärenden i stan.


Pressconference for tulips yesterday in Malmö, now I know that Swedes like white and pink tulips the most and also mixed colours.

10 kommentarer:

 1. Och jag som inte köpt några tulpaner än i år! Måste ändra på det snarast, blir jättesugen när jag ser dina bilder, hmmm, kanske en blandad bukett...
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Jag köpte min första bukett för året förra veckan...som tröst efter att ha slängt ut granen....
  ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte heller köpt årets första tulpanbukett ännu men har allt gått och sneglat på dem. Vi har fortfarande granen kvar men så fort den åker ut så åker tulpanerna in. Basta!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 4. Härliga tulpaner! Snart får det bli ett knippe :)

  Ha det gott /maja

  SvaraRadera
 5. Här är jag inne på årets tredje bukett. Kan man nånsin få nog av tulpaner? Kram Hanna

  SvaraRadera
 6. Those are so beautiful. I can't grow tulips here in So. California,; it just stays too warm. Lucky for me I have your blog to visit.

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt och doftande pressmöte det måste ha varit!! ÄÄÄlskar tulpaner, men har faktiskt enbart gett bort, inte satt in några själv ännu i år. Först ska julen städas ut ordentligt och i morgon är det dags för forsythiakvistarna att komma in. Det är bara det att jag har sett till att mina stora buskar blivit uppgrävda... Var mer rädd om fasaden än mina buketter. Måste plantera en hel häck, ett snår i någon hörna. Till dess får jag tukta min enda kvarvarande och ännu lilla forsythiabuske.
  Må så gott i milda januari!

  SvaraRadera
 8. Beautiful, I can't wait for Spring. Love visiting your wonderful blog:~)

  SvaraRadera
 9. Förstår att vi svenskar tycker så mycket om tulpaner. Vi behöver verkligen den kicken som tulpaner kan ge så här års. Man kan liksom inte låta bli att tycka om dem.
  Kristina

  SvaraRadera
 10. De är verkligen en vitaminkick så här års, och jag känner att jag snart måste ha en sådan för att orka upp på morgonen. Jag måste gå upp en kvart tidigare nu för att jaga en helt galen mullvad. Han gräver säkert 20 jättehögar varje natt och inte håller han sig på gräsmattan heller, nej in i rabatterna och fräser upp bland annat tulpanlökar! Men jag får upp värmen i alla fall.
  Kramar

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia