onsdag 12 mars 2014

På väg mot nya äventyr

Här står delar av min trädgård på väg mot nya äventyr, i slutet av april flyttar vi till Lillehem. Sticklingar från en del av det som finns i trädgården får följa med. Att göra en ny trädgård känns spännande och roligt, på nya stället finns andra förutsättningar än det fanns här när jag började. Här var det inget lä,sly, nässlor, tistlar och skrot på nya stället finns uppvuxet läbildande i form av buskar och mindre träd, fria ytor som är gräs, en bäck och en liten trädgård närmast huset finns redan. Växterna som hänger med kommer jag att gräva ner i ett temporärt land, för att kunna se hur mikroklimatet är och utifrån det planera den nya trädgården. I år kommer jag bara att plantera häckar och göra ett par odlingslådor till sallad och annat viktigt grönt till köket. J&J som tar över vår gård och trädgård kommer att ta hand allt på bästa sätt är jag övertygad om, känns tryggt att lämna över till ett par som är intresserade av växtlighet och trädgård!


16 kommentarer:

 1. Så spännande Sophia. Lycka till med flytten. Jag hoppas att vi får "följa med".

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! Klart att ni får följa med! kram Sophia

   Radera
 2. Härliga bilder och mycket jobb. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Spännande värre! Och lä, vilken lyx :)
  Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jättespännande! Lä finns det faktiskt här med nu men då har jag satt många hundra meter häck av pil,syren, avenbok, liguster och läplantering av björk, körsbärsplommon, pil, ek, bok, al, asp och hassel:-) kram Sophia

   Radera
 4. Låter hoppfullt, lycka till med din nya trädgård så småningom. Skönt att veta att den gamla blir omhändertagen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Inger! Det nya kommer att bli bra och det känns fint att veta att de flyttar hit två människor som vill något med trädgården och uppskattar det som finns. kram Sophia

   Radera
 5. Jag har grävt upp en del "i sista stund" växter här också de senaste dagarna. I höstas trodde jag att de var förlorade men tack vare den milda vintern har jag kunnat gräva upp massor nu i sista minuten innan flytt.
  Håll tummarna för att mitt praktexemplar av Althea som jag lyckades få upp någon tiondel av idag klarar flytten.
  Det ska bli roligt att följa med dig till nytt. :-)
  /I.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas din Althea klarar flytten! Jag gräver upp sådant som är sällsynt jag har ju fått en hel del av olika trädgårdsägare genom åren när jag fotograferat och sådant som jag gillar speciellt. Lycka till med din flytt! :-) /S

   Radera
 6. Spännande med ny trädgård! Det mesta brukar gå bra att flytta. De gånger jag lämnat en trädgård har det alltid skett ofrivilligt (skilsmässa) och då blir det ju inte den mest planerade övergången. Ändå lyckades jag snabbuppgräva det viktigaste och få ner det i mina föräldrars trädgård. Nu hoppas jag få behålla min något svårodlade, men EGNA sommarstugetomt så länge som jag själv vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter jobbigt med snabba flyttar, hoppas att du får ha sommarstugans trädgård LÄNGE! Allt gott/Sophia

   Radera
 7. Åh, vad roligt med flytt och alla nya möjligheter som öppnar sig. Ska bli spännande att se ditt nya hem,,, för du visar väl?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att jag visar Lotta, fortsättning följer:-) ! kram Sophia

   Radera
 8. Det blir jättespännande att följa med och se vad ni ska forma härnäst.
  Lycka till med flytten!

  SvaraRadera
 9. Tack! Ska bli jättespännande!

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia