tisdag 27 januari 2015

Rödfibblan

Rödfibbla, Pilosella aurantiaca, skrev flera om i sina kommentarer till förra inlägget. Rödfibblan är också en vild växt men lämpar sig bra för att användas i trädgården. Här växer den tillsammans med stortimjan. Rödfibblan har en lång blomningstid och en vacker rödorange färg.
I min förra trädgård sådde jag in den ( från frön jag hade samlat i närheten) och efter ett par år etablerade den sig fint, här i nya trädgården har jag gjort det samma och hoppas att åtminstone några plantor kommer till sommaren!

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att du skriver om rödfibblan. Den orsakar mig lite huvudbry i min egen äng. Tycker den är så vacker så jag har tagit frö som spridit sig (måttligt än så länge). Men så kan jag inte bestämma mig om jag ska hålla mig till de växter som kommer naturligt. Om jag ska göra anspråk på att ha en "äkta" äng så kanske man inte ska samla frön i Stockholm och sprida i Bergslagen! Men så slår jag ifrån mig och tycker att så länge det är vackert så är det ok. Kan ju kalla ängen för "trädgårdsäng". Någon antikvarisk äng är det ju inte fråga om och vi bor ju inte på någon hembygdsgård. Annat vore det om man fick bidrag för att hålla antikvarisk äng, men våra futtiga 400m2 är ju vårt alldeles privata lilla projekt.

  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dina funderingar kring din äng. Jag har funderat på samma sätt. Jag resonerar som du gör, om jag använder växter som finns i området är de ok att införa i min lilla trädgårdsäng, ute på våra stora ängar gör jag inte så. Det är skillnad på trädgård och natur är nog min konklusion..Allt gott/Sophia

   Radera
 2. Det är en vacker växt tycker jag. Men nu blev jag nyfiken på vad stortimjan är?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bra fråga, nu gjorde jag ett inlägg om det:-) Allt gott/Sophia

   Radera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia