torsdag 1 oktober 2009

Rädda vad som räddas kan!

Det kom frost!! Jag fick panik när jag tittade på termometern i går morse +1,2 grad dvs vid huset dvs frost ute i landet. Pumpor, blommor , sallad, lök och alla krukor i gården med växter som inte gillar frost...
Dessutom skulle jag i väg i ottan i går och hann inte ens ut för att titta på eländet. Men i dag när jag kom hem på eftermiddagen gick jag ut, krukorna har klarat sig ok, blommorna ligger nere för räkning utom några solrosor och höstastrarna, salladen var nästan ok och pumporna ok vad det gäller frost.
MEN sorkarna har varit i gång och gnagt UTANPÅ nästan alla pumporna, de har inte nöjt sig med att helt sonika äta upp en, utan gnagt lite här och lite där.
Detta gör att hållbarheten blir dålig, annars håller sig pumporna i månadsvis, jag får göra mos och frysa och sedan använda efterhand i maten.
Hade jag kunnat fördriva sorkarna från trädgården hade jag gladligen gjort det, jag brukar inte vara särskilt morderisk av mig, men sorkarna kan få mig helt vansinnig.
Här är i alla fall vad som kunde räddas pumpor, lök, fänkål, sallad, blommor, inte så illa trots allt.

Fina sorkbett
Och sedan är det det som mår bra av lite frost, plommonen, de är av sorten "Eksperimentalfeldtets sveskeblomme". För första året bågnar grenarna av plommon, de är underbara i plommonsylt och kaka.

Också druvorna, kylan gör att sockerhalten stiger och de är som godis tycker Filippa 5 år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia