fredag 23 juli 2010

Sommarland

Trädgårdslandet är äntligen som det ska vara på sommaren, fullt av grönsaker, det är bara att gå ut i trädgården och hämta middagen, det är bland det bästa med att bo som vi gör. I år är det rätt bra ordning, jag har delat upp i sängar, ett system jag haft tidigare, men det växte igen när min yngsta dotter föddes, nu finns det mer tid för trädgården och det njuter jag av.

Landskapet är fint nu, sädesfälten börjar mogna, de är vackra i kvällssolen, och här är lugnt, det är lugnet innan allt ska skördas, då blir det en febril aktivitet, stora maskiner som kör i princip dygnet runt. Men oftast är här väldigt fridfullt, en oas för mig och min familj.

10 kommentarer:

 1. Oj sicket fint trädgårdsland! Visst är det viktigt att det inte bara är ätbart utan också estetiskt tilltalande? Även här kan man kombinera färger och former och du har lyckats mycket bra ser jag!
  Ha det gott i helgen!

  SvaraRadera
 2. Sophia.............. vilket idylliskt vackert trädgårdsland du har!!!! Jag blir alldeles varm i kroppen när jag ser bilden. Åh, det måste vara helt underbart att bo på landet.... DET skulle jag också vilja göra....

  Har köpt tidningen i alla fall. Urmysigt reportage om Bengt och Lennart.... å fina bilder förstås. Kul!!!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 3. Wow vad rik du är!
  Det är lycka att ha ett eget trädgårdsland.
  Skall se om jag får tag på Gård och torp.
  Hade varit kul att se.

  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Jag njuter bara av att se ditt land!!!

  SvaraRadera
 5. Laila, visst är det viktigt att det både är estetiskt och ätbart, i bland har jag nästan haft mer blommor än ätliga växter, men många växter blommar
  ju som tex koriander, rucola, och det blir väldigt vackert.
  Cahralotte, vad kul att du köpte tidningen! Jag tycker det är en bra tidning med mycket fakta, den tar de ämnen de vill beröra på allvar.
  Annika, visst är jag rik..på grönsaker och sånt som växer..
  kram till er allihop!

  SvaraRadera
 6. Härligt Sophia, allt verkar så fridfullt hos dig och jag förstår att du NJUTER!!!
  Sommaren har varit fantastisk i år, bättre kan det inte bli!
  Hoppas du får en supermysig söndag:)
  Kram till dig
  Marianne

  SvaraRadera
 7. Vilken grönsaksrestaurang:) Härligt!

  Ha en fin söndagkväll,

  Rebecca

  SvaraRadera
 8. Det är en stor lycka att ha ett trädgårdsland...vare sig det är stort eller litet...men den där känslan att plocka och äta egenodlad mat...mums...

  SvaraRadera
 9. Vilket härligt trädgårdsland! Jag oldlar ännu inga grönsaker men ditt land är oerhört inspirerande. ljuvliga bilder som andas sommar. jag älskar mogna sädesfält.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 10. Det är nästan så att jag börjar längta efter trädgårdsland igen :) Så fint du har har det! Vilken lycka det är kunna gå ut till ett vackert land och hämta in det man vill äta. Där kan man tala om närproducerat.
  Bilden från Monets trädgård ljuger lite som du förstod. Jag fick verkligen vänta på rätt tillfälle för att slippa alla som ville bli fotograferade på bron. Det var väldigt trångt och hett!
  Må så gott!
  Ninni

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia