torsdag 14 oktober 2010

En dag i København

Idag hade jag en ledig dag och var i Köpenhamn, inget jobb och inget annat inbokat mer än ett möte med en mycket god väninna. Vi hade en fin dag och var bland annat i den Sorte diamant på fotomuseet där, där visas just nu "Nuevas historias" spanskt samtidsfotografi och videokonst, om utställningen kan du läsa här och min favorit var Isabel Rocamoras film om kvinnor som lever i exil, oändligt vackert och samtidigt mycket tankeväckande, här kan du läsa om hennes film.
Tillsist gick vi till Botanisk have, det är skönt att försvinna in i växtligheten där, stadens brus försvinner nästan och här kan man gå länge och titta på alla träd , buskar och växter.
I affären i Botanisk have hittade jag en liten planta Paeonia lutea Tibetansk buskpion, den fick följa med hem!Hemma har fåren blivit av med kläderna och ser lite ynkliga ut, men pälsen växer fort och snart ser de mera påklädda ut igen..

Today I had a wonderful day in Copenhagen, just seeing a close friend I haven't seen for a long time. We visited the photomuseum in "sorte diamant" you can read about the exhibition here and my favourite was Isabel Rocamora's film "Exile", beautiful and interesting at same time, you can read about her here. We ended the day in the Botanical garden a lovely place.
At home our sheep have lost their cloths..

10 kommentarer:

 1. Hej
  härligt med Köpenhamn! Jag ska dit i morgon.
  Ha det gott
  MOnika

  SvaraRadera
 2. Köpenhamn är alltid kul....snart har jag tåget på gångavstånd...när stationen i Hyllie är klar ;)

  SvaraRadera
 3. What a beautiful building, I love it. It would be wonderful to see it also inside.
  Did you wash the sheeps cloths or what, they look so naked:)

  SvaraRadera
 4. Ser, att hösten även har kommit till Köpenhamn! Det var väl skönt inne i värmen i växthuset, antar jag.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Åhhh, det är så mysigt i Botanisk Have...har härliga minnen därifrån. Era får ser mycket riktigt lite tunnklädda ut, tur det växer ut snabbt igen! :o)
  Ha en riktigt fin hösthelg,
  Lydia

  SvaraRadera
 6. Vilken trevlig dag det låter som.
  Den där fotoutställningen låter interessant. Verkar som om de har täckt ett brett område inom kontemporärt foto. Tycker att fotoutställningar kan vara väldigt mind opening, att man ser nya sätt att se saker på.

  Så nakna de ser ut fåren, fniss. Undrar vad ni gör med all ull.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Åhhh.. en ledig mysig dag i Köpenhamn..... Låter super!!! Både fotoutställning och Botaniskt have..... trevligt, trevligt......

  Ha en fin helg!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig dag i Köpenhamn du tycks ha haft. Jag kan känna att jag inte utnyttjar närheten till Köpenhamn bättre än vad jag gör. Där finns ju hur mycket som helst att se och uppleva men det är bara några få gånger om året som jag åker dit, dåligt! Ha en fin helg.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Visst är det fint i Botaniska haven i Köpenhamn, tänk att bo så nära så att man kan åka dit över dagen. Säkert skönt att sen komma hem till de gulliga fåren:)
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 10. Vad skönt det låter att bo så nära Köpenhamn. Det skulle jag också vilja ;)
  Vilket fantastiskt växthus! Jag har faktiskt aldrig varit till Botanisk Have men det ska bli nästa gång jag kommer till K-hamn.

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia