torsdag 9 december 2010

Maestro

Idag hämtade jag ut ett stort paket på posten först undrade jag vad det var sen kom jag på, jag hade vunnit ett litet träd från Arboarkticum. I paketet låg en fin lärk, "Maestro" och ett brev, det är en Sikkim lärk och detta är en mycket vacker lärk, ovanlig, växer på hög höjd i Östra Himalaya, på gränsen mellan Nepal och indiska delstaten Sikkim. Sikkim lärken vill stå ljust och väldränerat.
Jag grävde upp sandig jord intill huset under snön och lade i en stor plastkruka, nu bor Maestro i den och står i snön i gården tillsammans med de andra småträden, förhoppningsvis utom räckhåll för harar. Tack Arboarkticum!
Till våren får Maestro flytta ut i "skogen", en torr grusbacke där det redan växer en lärk, fast den är inte så exotisk.


I dag kom stora hackspetten, härom dagen lilla hackspetten som är betydligt mer sällsynt, andra gäster är fasanerna, domherrarna, pilfinkarna, talgoxarna, blåmesarna och entitan. Fågelautomaten är en gammal olivburk med ett fat påskruvat som brätte, vad gör man inte när det är snöstorm och fågelbordet har kollapsat..
Today I fetcehed a package from the postal service, in the package was a Sikkim larch ( Larch larix griffithii) from the blog Arboarkticum. The larch is now planted in a big pot with soil I was able to dig infront of the house beneath the snow. The larch is placed in the yard with the other small trees, hopefullly safe from the leporids.
Many birds are coming in the hard winterweather.

10 kommentarer:

 1. Lyckliga du! Så spännande det ska bli att få följa dess utveckling. Ja, den enda fördelen med snön är att alla växter har fått ett riktigt varmt täcke nu och hoppas inte tjälen kommer att få chansen i år. Känns så lyxigt att kunna åka iväg precis när man vill nu.
  Ha en fin dag!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 2. Härligt med ett sådant paket. Jag matar också fåglarna är så roligt att se vilka arter som kommer. önskar dig en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 3. Mindre och större hackspett, fasaner och domherrar, finfrämma´t med andra ord;) Är det nåt extra gott du bjuder på för att få sånt fint fågelbesök.
  /Utblickaren

  SvaraRadera
 4. Grattis...så spännande.
  Hoppas maestro kommer att trivas...

  SvaraRadera
 5. Vilken tur du har, det kunde du behöva efter den otur du hade på resan i förra veckan! Kul med lite ovanliga växter, det kommer säkert att trivas hos dig. Spännande gäster du har!
  Kram,
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Stort grattis till denna högst ovanliga och urläckra vinst, Sophia!!! Den ser ut att ha kommit i helt rätta händer:)

  SvaraRadera
 7. Grattis till en toppenvinst! Ytterligare något att ta hand om:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Oj, vilken fantastisk vinst! Grattis!!
  Spännande fåglar har du också.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Grattis!! Så spännande att det var ett ovanligt lärkträd. Lärkträd är underbara! De är fina hackspettarna.... fast inte när dom hackar hål i hus.... som en rackare har gjort på vårt......

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 10. Vilken rolig vinst! Och roliga matgäster:)

  Adventshälsningar Rebecca

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia