lördag 4 december 2010

Sagoland

Efter senaste snöovädret är det som att bo i ett sagoland, vitt, vitt, stilla. Snö upp till fönstren, dimensionerna ändras när det ligger dryga halvmetern med snö.
Men mindre sagolik var resan jag och min son gjorde i torsdags, vi skulle till Berlin och kom trots snö och blåst på morgonen i väg, hann checka in, flög till Berlin men där var också snö, mycket snö. Vi cirklade i en timme för att sedan vända tillbaka till Kastrup, och när det äntligen var klart att vi inte kunde bli ombokade och tog tåget till Lund, bussen till Sjöbo, blev det stopp, tvärstopp, snöstorm. En buss gick tillbaka i kraftigt snöväder till Lund där vi fick sova hos snälla kusin L. Nästa gång snöväder är på väg stannar jag hemma!


After last snowstorm it is like we are living in a winterland in a fairytail, everything white and fluffy.

22 kommentarer:

 1. Näe, Sophia, vilken otur!
  Vad tråkigt att ni aldrig kom till Berlin.
  Så snön kan ställa till.

  Men dina bilder är väldigt vackra och fyllda med stämning, där passar snön fint.

  kramar och trevlig helg till dig

  SvaraRadera
 2. Men usch vilken himla otur ni hade! Jag förstår att du stannar hemma nästa gång! Och det är precis det jag ogillar med snön, att det blir så struligt med trafiken. Jag både bor och jobbar i Lund vilket jag är mycket tacksam för sådana här dagar, så jag ska kanske inte klaga. Hur som helst är det otroligt vackert på bild, speciellt när det ligger så där fint på träd och buskar, dina bilder är så fina!
  Kram,
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Neeeej.., så trist att ni aldrig fick landa i Berlin!
  Då satt ni en hel del timmar på planet bara.., usch vad tråkigt för er:(
  Men skönt att ni till sist tog er hem, men visst är det mas att ge sig iväg men aldrig nå sitt mål!!!!

  Japp.., nu har ni minsann fått rejält med snö där nere.
  Jag pratade med min syster som bor i Bjärred (mellan Malmö och Lund) och hon befann sig i ett chocktillstånd och kunde inte förstå vart all denna snö kom ifrån?!?!
  Nu börjar ni komma ikapp oss med snömängden i Dalsland:)

  Ha en fortsatt skön helg...
  kram
  Marianne

  SvaraRadera
 4. Sagolika bilder! Ser så stämningsfullt ut. Men va trist med Berlinresan. :( Hoppas verkligen ni kommer iväg en annan gång.
  //Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Vilken läskig upplevelse! Men bilderna är helt underbara! Vi har mycket mer snö här än de har i Lund. I går eftermiddag blev vi stoppade av polisen och hela natten till idag var vägen avstängd. Ska försöka göra ett nytt försök i morgon...
  Kram Randi

  SvaraRadera
 6. Fy vad trist och lite halvfarligt dessutom bra att stanna hemma när det är snöoväder. Fast man vet ju aldrig när det kommer.
  Jag råkade ut får det också en gång och då var jag rädd.
  Fina fina bilder som vanligt...

  Annika

  SvaraRadera
 7. Usch , vilken resa! jag hade inte fixat detta med min flygrädsla. hatar att flyga.
  Men sj
  könt att ni kom hem trots allt.
  Vilka sagobilder!!
  Vi fick flytta över fåren och lammen till häststallet, då portarna och stalldörrarna inte blev gjorda, Som tur var hann vi flytta över dem innan all snökom, så nu myser de i "anexet" bredvid hästarna.Och Matte är glad att slippa springa mellan stallarna i denna snön.
  Ha en mysig advent,
  Kram Pella

  SvaraRadera
 8. Hoppsan!
  Skrev tidigare en kommentar om er avbrutna resa, som verkar ha svepts bort av högre makter. Så jobbigt och tråkigt. (Och då menar jag resan.)
  Och fast jag säger mig ogilla vintern, så måste jag säga, att den är både vacker och rogivande på dina foton.
  Kramar
  Eva

  SvaraRadera
 9. Näe.... det menar du inte...... En sådan otur på resa tror jag inte jag hört talas om..... Snacka om att luften går ur en då........ Usch vad tråkigt för er!

  MEN, vilka sagolikt vackra bilder du tagit!!!! Rena rama vykorten... Underbart trolskt ljus och dimman..... som i en saga!

  Ha en fin 2:a advent!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 10. Wow underbara vackert. Amazing fog makes it like fairy tale.

  SvaraRadera
 11. Mjuka fina bilder:)
  Vilken skräckupplevelse ni fick på resan, hoppas ni återhämtat er och har en skön andra advent!

  SvaraRadera
 12. Så vackert det är! Underbara mjuka bilder.
  Men det ställer till problem förstås...trist att ni inte kunde landa i Berlin. Men man får vara glad att det inte tas några risker ändå.
  Hos mig snöar det igen nu...undrar just hur mycket det ska komma.
  Hoppas du får en skön adventsöndag!

  SvaraRadera
 13. Vilken besvikelse att flyga tillbaka från Berlin utan att ha fått landa! Och så besvärligt med resten av resan. Ja det är så vädret kan vara i januari o februari, men i år får man gå i ide tidigt.
  Må så gott i den skånska snön!

  SvaraRadera
 14. Jisses vilken resa! Allt SER så idylliskt ut i snön, men som du ju visar kan ju hela tillvaron ställas på huvud. Även om vi stornjöt av att vara insnöade så är det med viss lättnad vi ser det töa nu. Idag var vi ute med bilen på första gången för en vecka! Plogning och sandning är ännu i sin linda här, kanske man lär sig nu efter tredje årets snökaos? En studieresa till Sverige kanske:)

  SvaraRadera
 15. Vilken resa ni var ute på!! Det kan inte varit någon höjdare att starta och landa i det vädret. De kunde ju flugit söderöver i stället för tillbaka till snöstormen. Det hade väl varit fint att höra kaptenen meddela att destinationen ändrats till Rom! Underbara bilder, som vanligt ;-).

  Kram

  SvaraRadera
 16. Men, så trist!!!! Vilken resa! Jag tycker att det är mysigt med all snö så här i december men det är ju detta med att inte kunna ta sig.....

  Fina bilder har du tagit i alla fall. Otroligt stämningsfulla.

  Gillar också bilden på fina stjärnan i tidigare inlägget.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 17. det är ju sååååå vackert med snö, men kanske inte alltid så praktiskt. Dina bilder är så vackra som de finaste julkorten

  SvaraRadera
 18. Ljuvliga bilder, men en förfärlig historia! Tröstpaket kommer på posten om några dagar - hoppas ovädret lugnat sig tills dess!

  SvaraRadera
 19. Det var verkligen en resa med förhinder! Ingen ände på eländet... Men ert vinterland ser helt magiskt ut!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 20. Guuuu, sicken färd...jag blir alldeles matt bara jag läser vad ni upplevde. Så här i efterhand kan man ju säga att det var jättebra bara ni kom hem helskinnande, men det måste ha varit ett litet h-vete. Snö är verkligen fantastiskt, fast ibland mest på bild! :o)
  Varmkram Lydia

  SvaraRadera
 21. Usch...det kan inte ha varit kul att sitta där ovanför Berlin och inte få komma ner...tråkigt att snön för med sig en massa otrevligheter när den nu är så oerhört vacker.
  Egen häst hade varit trevligt...men så bor vi ju i stan så vi hade fått hyra in oss...men man vet aldrig, kanske en dag...
  Just nu nöjer jag mig med att rida på "min" Fekor...

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia