onsdag 19 januari 2011

det ÄR ljusare

Det ÄR ljusare och ljusare blir det för varje dag faktiskt. Kollade på Smhi idag går solen ner 16.11 och om en vecka 16.25, det märks!
Löken har nog också märkt ljuset. Men annars är är det dåligt med våretecken här, här ligger mycket snö ännu, fast de senaste dagarna har varit rena snösmältningkaoset, vår väg är översvämmad igen trots att vi hade grävskopa och 200 m tjock dräneringsslang grävdes ner i höstas. Det blir dike till sommaren, och sedan hoppas vi slippa vattenproblem.

It's lighter for every day, today the sunset is 16.11 and next week 16.25, and that makes a difference! In the garden there is very little sign of spring, though snow is melting and have caused serious problems all around southern Sweden.

18 kommentarer:

 1. Igår reflekterade jag över att det faktiskt inte var becksvart på himlen halv fem som det brukar vara då...känns hoppfullt....vi behöver ljuset nu ;)
  Jobbigt med allt vattnet. Hoppas det torkar upp snart ;)
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Tänkte på det förra veckan vid 4:a tiden att jisses ! ÄR det fortfarande ljust!

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart!? Va trist med vattnet... :( Hoppas det inte blir för mycket problem för er!
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder att njuta av. Här är också vägar avstängda pga översvämningar. Skönt att bo på en skånsk "alptopp" nu. Men det är fortfarande för mycket snö här och jag längtar efter att kunna ta mig ner till växthuset. Man sjunker ner en meter, vilket innebär att man inte kan lyfta benen. Men jag har gett upp nu. Mina växter har har säkert dött, så det är bara att skaffa nya i vår.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 5. Javisst är det så! Helt fantastiskt väder idag och jag är ledig, så nu tar jag broddarna på skorna och ger mig ut på de halkiga småvägarna häromkring. Tjohooo!!!

  SvaraRadera
 6. Visst är det underbart när ljuset återvänder. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 7. Imorse såg jag att himlen ljusnade i vårt köksfönster vid 7 innan jag gick till jobbet. Helt underbart!
  Vilka härliga bilder!Den grönskande löken ser ut att sprudla av liv.
  Kram NInni

  SvaraRadera
 8. Jaaa, man märker faktiskt att det har blivit lite ljusare! Lika härligt varje år! Men översvämning låter trist, problem på många håll i Skåne har jag förstått, hoppas det rinner undan snart.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Samma här, ljusare för varje vecka, gör mig så glad, som dina bilder...

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt när man märker skillnad på ljuset. Åh, din lökbild var fin ! livslusten vaknar. Ha det gott
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Ååååååhh vad jag älskar dina blombilder mot det vita, riktigt myser när jag beundrar dem.

  Vad tråkigt att smältvattnet ställer till det, att gräva dike låter som ett tungt och tråkigt arbete. Som du vet har vi ju äntligen fått en del snö, härligt. Men häromdagen kom mer snö som sedan blev regn, och mer regn. Nu har det blivit kallt igen och mer snö faller. Vi har också problem med vatten som smälter och inte kommer fram till brunnar för de är täckta med snö. Dessutom har vi rejält med is.

  Hemma med magsjuka barn idag så jag får nog titta in här emellanåt för att vila ögonen på något vackert.:)

  Många kramar till dig Sophia!

  SvaraRadera
 12. Märkte också att jag och vovven hann längre på vår promenad innan det blev mörkt häromdagen. Du, den där lökbilden är ju HELT GALET VACKER!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder på lökarna. Även de siktar mot ljuset. Riktig växtkraft!

  SvaraRadera
 14. Ja, det är ljusare - gött!

  Nej, så trist med vägen.

  Underbara bilder Sophia, som alltid!

  Kram Maria

  SvaraRadera
 15. Jaaa, jag märkte det idag när jag slutade en halvtimme tidigare än vanligt och körde hem utan att bli bländad av mötande helljus hela tiden. Underbart!!!! Hoppas ni inte har alltför besvärligt med 'vattenvägen' nu när det fryser på igen.
  Kramar

  SvaraRadera
 16. Sophia, I am sorry to hear of the flooding! Chilling and flooding! I am having to drip my faucets some days and nights to prevent frozen pipes! We have lots of snow and ice here too! Today the snow came crashing down off the roof! I do notice we have a bit more light each day. Spring is a long way from here for now. Beautiful photos! I have had onions sprout like that too! Kram Carol

  SvaraRadera
 17. Ljus, ljus, mera ljus..... Jo, lite märks det faktiskt..... Och snart blir det mer kännbart. Men visst får man nästan intala sig att det ÄR ljusare som du säger ;-) Nämen översvämning..... alla såna där trassel känns bara så onödiga och tråkiga.... hoppas att ni får till det med diket, men surt när ni trodde att ni löst problemet....

  Lök som börjat gro är tjusigt. Har också en groddad rödlök framme..

  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 18. Visst är det skönt att ljuset är på väg tillbaka!

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia