lördag 2 juli 2011

Köksträdgården idag

Köksträdgården i dag, just nu är den fin och inte så igenväxt, längre fram blir sommarblommorna höga, pumporna brer ut sig, kålen, kronärtskockorna, kardonen får en helt annan volym än de har nu. Lite ogräs här och var är det, men rätt rensat och gallrat där det behövs. I starholkarna bor två starfamiljer, de flyttade in på studs, nu är det en livlig trafik med starföräldrar som matar små skrikiga ungar.

En bädd har fått vara, här hade koriander självsått sig, nu är det en korianderäng, med en blommande persiljeplanta i förgrunden. Persiljan är en Christiansøpersilja jag fick för några år sedan när jag var på Christiansø och gjorde ett reportage om ön och dess trädgårdar. Christiansøpersilja är en korsning mellan slät och krusig persilja och förvildar sig lätt, här kommer den både i köksträdgården och i innergården som vi håller på att förvandla till en örtagård.
The kitcengarden is lovely right now, it has grown a lot but the summerflowers, pumpkins, artichokes, cabbages are not so giant yet and that gives a light impression. Coriander has spred on it's own, beautiful actually.

5 kommentarer:

 1. Vilken enormt härlig köksträdgård, med korianderäng och allt. Den där stolpen med fågelholkar är helt underbar, den tror jag du har visat förr och jag blev då som nu så sugen på att göra något liknande.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Din köksträdgård ser ut att vara lika stor som min trädgård ;))....jag har dock en liten gräsplätt som jag funderar på att göra kryddland av...är rätt sugen på det faktiskt.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Vilken stor och frodig köksträdgård du har! Och skyddad av häckar ser jag, antar att det främjar mikroklimatet.
  Gillar korianderängen!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Vilken köksträdgård!!! Fantastiskt! Och så charmigt med fågelholkarna. :)
  Kram, vännen!

  SvaraRadera
 5. Otroligt vackert med en riktig köksträdgård jag känner nästan doften!! Såååååååååååååå inspirerande hos dig jag ska nu surfa runt och titta på mer detta ger mer smak!

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia