söndag 4 september 2011

idag


Morgonen idag var en fin morgon, stilla, soligt, köksträdgården är djungellik, även om detta är i den delen där jag har mest blommor. Tiden nu fram till första frosten är kanske min favorittid i köksträdgården, det går att skörda massor både ätligt och vackra buketter och att fotografera i trädgården är rena nöjet. Det finns ett lugn efter sommaren.
Jag har legat storförkyld med feber i några dagar, hör till ovanligheterna, var nog tre år sedan sist, idag börjar krafterna återvända, även om jag måste erkänna att jag är dålig på att vara sjuk, jag vill upp och ut..

Fjärilarna är många såhär års, en morgon satt de på rad på en av de stenlagda gångarna i trädgården och värmde sig i solen efter en kylig natt.
This time of the year is a favourite season, so much to harvest in the kitchengarden, so many flowers and nice sunny weather.

13 kommentarer:

 1. Krya på dig så du orkar ut o fota ännu fler underbara bilder.... Visst är det skönt nu.... även om jag har snickare på taket o byggnads-ställningar runt huset o den gamla takpappen legat som svarta snöflingor i rabatterna...
  Det gäller bara o höja blicken o se lite längre, både i tid o rum 8-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Hej! Kikar in här för första gången, och njuter av dina vackra bilder. Håller med om att trädgårdslugnet efter sommaren är skönt. Ha en fortsatt fin söndag! Vänligaste hälsningar från Hanna

  SvaraRadera
 3. Så härlig din köksträdgård är nu på sensommaren! jag känner dofterna ända hit genom skärmen. Håller med dig - NU är det fint.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Ja är det som i dag tycker jag också detta är en skön tid. Ser jättefint ut hos dig!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Skönt att du är på väg åt rätt håll. Visst är det en viss frid i naturen nu.

  Kram
  annika

  SvaraRadera
 6. Ser härligt vilt ut hos dig:)
  Krya på dig!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken skön stämning i översta bilden!! Cosmean blommar bra just nu, även här!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Vacker bild på en 'vild' blomrabatt!
  Här var morgonen igår också så där fin, men idag...(((...har lust att dra nå't gammalt över mig och eller blunda...;(((!/Anja

  SvaraRadera
 9. Ja igår var det en fin dag...men idag...nä...kan man backa tiden kanske...
  Ha det bra och krya på dig :)

  SvaraRadera
 10. Det ser jättefint ut hos dig! Vi har också haft ett fantastiskt väder de senaste dagarna. Rena sommarvärmen! Det är bara att njuta.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 11. O jag tittar oxå in för första gången!Visst är det nått speciellt med sensommar köksträdgård.
  Känslan är så annorlunda mot sommaren.Ljuset,färgerna det kommande förfallet härligt!!!
  KRAM från mig!
  ps.jag blev så inspirerad av den härliga strand bilden tidigare o tanken på att gå i tystnad...nått jag tänkt på tidigare.Att åka till Österlen på hösten o gå längs havet.

  SvaraRadera
 12. Jag gillar också den här tiden, man börjar få lite mer tid att bara titta. Det känns inte längre så viktigt att binda upp växter (när de är på väg att blomma över) och att rensa ogräs (när man vet att man ändå ska gräva om, om ett par, tre veckor). Ja, det är fint.

  SvaraRadera
 13. Hvor har du mange smukke blomster.
  Jeg synes godt om dit første billede.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia