måndag 26 september 2011

Morgon idag

Strålande septembermorgon med mjuka dimmor, vädret har äntligen blivit fint. Nu ska jag njuta och hinna jobba i alla fall lite i egna trädgården. Kombinationen med att jobba mycket under sommaren och allt regn har gett en minst sagt vildvuxen trädgård. För nysatta häckar och växter har sommaren varit bra, vanliga år blir är mycket torrt och det gillar inte nyplanterade växter. Visserligen vattnar jag, men med egen brunn är inte vattenreserverna outsinliga.
September är vackert, mycket vackert, ljuset som blivit lägre, ger ett mjukare ljus, de vackra morgnarna infaller inte på natten utan vid sju, lättare att fotografera.
Riddarsporrarna blommar om varje år, några enstaka nu i september.Isahästen i morgonljuset.
September is a beautiful month, when there is sunny weather, I love the light, the sun is situated lower on the sky and that makes a difference.
They promise godd weather all week, I am looking forward to work in my garden and enjoy the autumn.

15 kommentarer:

 1. Vackra bilder! Hösten är en årstid jag tycker mycket om. Dofterna, ljuset och luften. Även trädgården i dess 'förfall'. Den blir nästan trolsk och lite magisk när alla starka färger försvinner.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Åh vilka bilder! Ja, hösten är en härlig tid. Ha en bra vecka! Kram Hanna

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastiskt kullerstenslagd gårdsplan!
  Jag är uppvuxen i en Hallandslänga och där finns en liknande plan. Sedan man slutade köra med lantbruksvagnar, häst och traktorer på gården så växer den numer igen med gräs. Jag minns dock hur vi satt med skruvmejslar och rensjärn och försökte rensa mellan stenarna när vi var små. Vissa tycker att man kan använda Roundup men då får det hellre växa igen...

  SvaraRadera
 4. @ Anna, jo kullerstensgården är fin, jag grävde fram den som det första när vi köpte huset, det var hanterbart, när allt runtomkring var i miserabelt skick. I år har det varit omöjligt att hålla den, vanligtvis rensar vi för hand en gång på försommaren, sedan bränner vi ogräset, men det funkar inte när det regnar hela tiden..
  Roundup är inget alternativ, dels är jag mot gifter i trädgården, sedan finns vår brunn där vi får vårt dricksvatten mitt i gården..
  allt gott/Sophia

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar bild på hästen. Älskar det disiga, varma ljuset.

  September kan vara hur bra som helst. Hösten är min absoluta favoritårstid. Och den har bara börjat...;-)

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Skønne billeder.
  Tak for kigget.

  SvaraRadera
 7. Rensning och bränning duger ju gott :-) Lite grönt emellan stenarna gör ju ingenting. Kan vara nog så fint.
  Jo... vi får se hur det blir med mina stockrosor. Jag har malva som sprider sig som en löpeld i trädgården och de är ju släkt med varandra. Kommer bli svårt att urskilja vad som är vad kanske. Stockrosorna har jag gärna kvar men Malvan får gärna hålla sig i utkanten av trädgården. Där är den fin, när den växer vilt och sprider sig.

  SvaraRadera
 8. Riddarsporrar kan jag bara drömma om nu... fantastisk nyponbild:)
  Kram

  SvaraRadera
 9. När dimman är så här vacker har jag inget emot att befinna mig där... Härliga bilder. Riddarsporrar som blommar en andra gång är något otänkbart här vid älvens strand. Trots att vi denna september bara har haft en kall natt.

  Det är en glädje att öppna din blogg och se på bilderna. Kram/Eva

  SvaraRadera
 10. Så vackert du har fångat ljuset! Jag älskar också septemberljuset..../Anja

  SvaraRadera
 11. Det syns jättetydligt att man borde släpa sig upp på morgonen, wow vilka bilder!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 12. Så vackert! Det är så underbart med dessa morgnar. Hade turen att få inviga min nya kamera i helgen med morgondimma.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 13. Vilka härliga bilder! Nu är det höst, även om det varit riktigt varmt idag!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 14. Kara Sophia,
  Beautiful Misty shots of your land and horse! Kram Carol

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia