Godaste pepparkakorna är Ylvas mormors!
200g sirap, hettas upp
200g smör, smältes i
200g socker
1 msk kanel
1 msk nejlikor
425 g vetemjöl
1 msk bikarbonat
Blanda ner socker, kryddor och mjöl+ bikarbonat i smör/sirapssmeten.
Låt det svalna något, forma trekantiga längder och ställ i kylen över natten.
Skär tunna kakor med en vass kniv. Grädda i 200° i några minuter.
Insnöat var det här..ha en fin vecka!
Mums!!!!
SvaraRaderaSkulle också vilja vara lite insnöad och bara vara....
Fin stjärna!
Kram
Det är väl mysigt...att vara insnöad alltså :-)Synd bara att det blir så sällan nu för tiden när man både har snöslunga och 4-hjulsdrift!
SvaraRaderaJättefin adventsstjärna!
SvaraRaderaHa en finfin vintervecka,
Rebecca
Tänker prova det receptet, som låter gott och hyfsat enkelt. Vill inte stå och kavla pepparkakor i timmar. ;-)
SvaraRaderaJa, nu kom det riktig vinter även till Skåne, men vi har inte fått några svåra drivor. Vår by ligger i en sänka som ofta skyddar oss mot den värsta vinden. Hur gick det hos er?
Märit här var rätt igensnöat, det fyker alltid igen en bit upp på vägen där det är en backe. Men idag går det att komma ut:-)
RaderaDe doftade himmelskt! Tack för recept.
SvaraRadera