söndag 17 februari 2013

Dagens naturupplevelse

I morse hade jag veckans naturupplevelse, när jag klev ut från ladan med fårens morgonhö flög en havsörn upp från marken trettio meter ifrån mig. Stor, med gigantiska vingar lyfte den, rätt tung, flög den bara en liten bit upp i en gran. Sen satt den där, först stod jag bara där och glodde, alldeles omtumlad, sen fick fåren sitt hö. Givetvis trodde jag att örnen skulle flyga iväg,  jag gick in och tog kameran, nya kameran har inte någon tele, därav bildens kvalitet. Fast den syns i alla fall däruppe i grantoppen. Örnen satt uppe i grantoppen i timme, jag hann närstudera med kikare och min man hann ta bilder med tele med en annan kamera.
Lycklig och glad gick jag in och åt frukost sen!

11 kommentarer:

 1. Ååå! Vi bor på andra sidan åsen och tror oss ha sett en havsörn stryka omkring här, då är det kanske samma! Det dök dessutom upp en brun kärrhök i somras, den verkar fortfarande vara kvar. Det är härligt med rovfåglar!

  Kramar från Sara i Näsby

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Sara det kan vara samma! Min granne har sett en tidigare i vinter. De är verkligen mäktiga, jag kan stå länge och njuta av glador och ormvråkar här, fast de är vanligare. kram Sophia

   Radera
  2. Glador finns det gott om! Fina och stora, gäster från andra delar av landet brukar bli så fascinerade av dessa giganter. En annan raritet som har flyttat hit är en jorduggla (tror vi), spännande värre! Måste försöka föreviga den vid tillfälle, trots brist på teleglugg...

   Radera
  3. Jorduggla låter spännande! Här är också ugglor, kattugglor tror jag, de har ungar varje år som brukar sitta på ladutaket och ropa på mamman att de är hungriga:-)

   Radera
 2. Wow, vilken häftig upplevelse! Låter som att du bor mitt i naturen.
  Synd att vi inte sågs när du var här i somras, undrar lite grann var du var, kanske syns i boken... ?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var i Flät, där fanns den vackraste ängen i hela boken:-) kram

   Radera
 3. Vilken lycka!! En havsörn drömmer jag fortfarande om att se en dag.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. I too have had an eagle here most of the day, but like you my camera is not good enough to photograph it decently. However in past postings I have posted a couple. They show up everyday, either watching me in the gardens or watching over Lake Michigan which is in front of my gardens and really do add to the joy of being here. Happy to have found your blog today. Jack

  SvaraRadera
 5. Tänk att den satt kvar så länge... Ja, måste ha varit en härlig upplevelse. Överhuvudtaget att njuta en morgon på landet med naturen så närvarande.
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Jag säger bara Wow. Oftast får man dom finaste naturupplevelserna på morgonen när man ska gå ut till djuren och man borde nog ha kameran med sig lite oftare även mitt i vardagen.
  Hälsn. Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Underbar upplevelse! Vilken lycka att den satt kvar så länge, så ni både hann studera och fotograferad den!
  Det här med den stora mängd rovfåglar och andra större fåglar, som finns i Skåne liksom den stora mängden hjortar och rådjur, hade jag inte förväntat mig när jag flyttade hit, så det blev ytterligare en positiv överraskning.
  Skåne är ett fantastiskt landskap!

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia