onsdag 6 augusti 2014

Min lilla köksträdgård

En väldigt liten köksträdgård fick det bli i år. Att flytta i slutet av april är inte bästa tiden om man vill hinna göra trädgård. Så med hjälp av snäll flytthjälp som istället blev grävhjälp etablerades ett litet land. Bottnat med rejält med hästgödsel. Morötter, lök, dill, tre sorters sallad, koriander, portlak, några zinnior, en rödbladig grönkål och klätterbönor, ger lite extra tillskott i köket. Bakom köksträdgården som ska utökas rejält nästa år, ska en svartvinbärshäck planteras, sticklingar står och växer till sig. Sticklingarna kommer från förra trädgården förstås:-)

En stor yta har grävts med traktor, här har jag satt potatis, dahlior, linnetagetes och hälften blir täckt för att få bukt med flerårigt ogräs. Dahliorna ärvde jag av förra ägarna av huset, en skatt!
Resten av den stora trädgården arbetar jag med och håller på att få en idé om hur jag ska göra, det tar tid att se hur det blir bäst och var vad kan trivas. Vissa häckar sattes i maj, fler ska sättas i höst, allt för att skapa rum.
Fortsatt skön sommar! Sophia

8 kommentarer:

 1. Fint blev det och ännu finare efter tid förstår man att det kommer att bli.. det ska bli härligt att se förändringarna efterhand !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska göra inlägg om andra delar också, tiden har inte räckt till, roligt med glada tillrop trots bloggtorka från min sida! Allt gott/Sophia

   Radera
 2. Tycker du har hunnit en hel del... så spännande med en ny trädgård!
  Ha det gott och kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Inger, du vet när man är i det känns det som om man inget får gjort, våren och sommaren har innehållit så mycket annat, men lite jobb i trädgården har det blivit. Ha det gott och kram! Sophia

   Radera
 3. Ska bli kul att följa tillblivelsen av din trädgård. Grönsakslandet ser ju fint ut och när man har ett grönsaksland då har man flyttat in på riktigt!
  Här har jag sått tredje omgången pak choi, dill, och rädisor ikväll.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 4. Jo så är det nog att har man ett grönsaksland då har man flyttat in. Jag är nog lite knäpp för det ute är mycket viktigare än inne i huset.. Fin blogg du har, har just kikat. Allt gott/Sophia

  SvaraRadera
 5. Det ser så trevligt ut med ett riktigt köksland...
  En gång gick jag förbi en mycket gammal man som stod och lukade sitt land, allt som växte där var i prydliga rader med välrensade mellanrum. Fyrkanten inramades med tagetes, du vet, så där lite glest planterat som gul-orange punkter i den bruna jorden. Han var så noggrann. Vet inte varför jag kom att tänka på det när jag ser dina bilder, men det är något tidlöst och rejält över köksland, en speciell själ i odlandet (även om vi gör på olika vis, hm, tänker på kaoset i mina pallkragar =oP)
  Bra jobbat att få till ett köksland så här allra första sommaren!
  kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår precis hur du menar Katarina, jag känner mig också besläktad med både min morfar och min faster som var ivriga odlare, även om speciellt morfar nog skulle ta sig till huvudet över en del saker jag odlar:-) För mig var kökslandet ett sätt att känna mig hemma här, odlandet är viktigt...kram Sophia

   Radera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia