torsdag 21 maj 2009

morgonrunda i doftande trädgård

Först vackra tulpaner från Haven Österlen, detta är en visningsträdgård och en butik med fint urval av växter och trädgårdssaker som lätt väcker ett habegär..
Här drivs också en rehabiliteringsverksamhet för människor som av olika anledningar hamnat utanför arbetsmarknaden, man har mycket goda resultat och många återvänder till arbetslivet i nya jobb.
Åk dit och njut!
I dag var det en sådan där mjuk, varm morgon, jag älskar att gå runt i trädgården på morgonen, det är ofta vackert och alldeles lugnt. Nu är det skirt och blommande innan grönskan blir till tät sommargrönska. På kvällen doftar det ljuvligt av syrenerna, i år kan man se syrenhäckarna på riktigt, det har tagit tid för dem att växa sig stora.
Uteplatsen behöver rensas från maskrosor och vattnet fyllas på, vi gjöt betongrektangeln för några år sedan, härom året hade en duktig trädgårdsdesigner på Chelsea flower show gjort flera stycken liknande, vår är ju inte lika finputsad, och vi har inte ett helt geometriskt system av vattenbehållare, men det är intressant att en del saker uppstår på olika håll inom en viss tid, ideerna finns i tiden.
Maskrosbollar och frön överallt!!

Löken har kommit upp, morötterna anas, det gröna i högra hörnet är perenn rucola, skarpare i smaken och får gula blommor, där är visst också några blad av smultronpsenat, en charmerande växt, bladen går att använda som spenat och sedan får växten små bär liknande smultron men med en helt annan smak, inte söt, rätt frisk smak. En riktig barnväxt, också är den fin som dekoration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia