måndag 16 maj 2011

Framsteg framför huset

Äntligen har det funnits tid till projektet framför huset, köksträdgården är grävd och sådd, gräsmattan klippt, då kunde jag ta i tu med projektet från hösten. Släpat sten, grävt och lagt pussel med stenarna var en bra sysselsättning. Framsidan har alltid varit lite konstig men i höstas började projekt omläggning och det kan du läsa om här.
Att snön kom i vägen och den långa vintern var inte dumt egentligen, jag har hunnit tänka mera och resultatet kommer att bli bättre. Att jobba med former och linjer i trädgården tycker jag är roligt som en skulptur.
Tiden till att blogga är liten och har varit liten hela våren, anledningen till detta är Österlen 360° som är en tidning, en gratistidning om kultur och Österlen. Jag och en vän, journalist Anna Gunnert har tagit över tidningen, mycket pappersarbete och många långa listor med telefonnummer att ringa har betats av, nu jobbar vi med att göra tidningen och det är det roliga, första numret kommer till midsommar, om tidningen kan du läsa här. Utöver det är det trädgårdsfotografering som upptar min tid och det är mycket att göra nu, vackert och en underbar arbetsplats att befinna sig i olika trädgårdar.

Finally there was time to continue the project infront of the house, I started in the autumn, then snow and cold weather stopped me. But the break in the work was good, it made med think a bit more and the result will be better now. How it started can you read about here
Time for blogging has been little and will be little, one resaon is the magazine "Österlen 360°" me and journalist Anna Gunnert are working with it and you can read about it here
Have an nice week!

16 kommentarer:

 1. Vilka kul jobb du har.
  Det blir fint i landet, faktiskt bra att bli hejdad då och då, jag går gärna igång med projekt utan att tänka efter ordentligt och det är ju inte alltid det blir så lyckat ;)9
  Ha det bra .

  SvaraRadera
 2. Läste på Pellas blogg om denna tidning som du arbetar med - ska hålla utkik efter första numret. Men den finns ju att få på många ställen så det ska väl inte bli så svårt. Vilket roligt arbete det verkar att vara!

  Lycka till med din framsideplantering - håller med dig att det kan vara bra att hejda sig ibland...

  Kramar Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Oj vad roligt med tidningen!! Förstår att det är mycket jobb men ett roligt sådant.
  Här i trädgården måste jag börja från början med allt runt bäcken, och det tar emot. (sorkarna förstörde ju)

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Visst är det kul att kånka runt stenar i trädgården, att forma och skulptera som du säger. Jag har byggt små murar att ha som trädgårdsland, jättekul och praktiskt eftersom bäddarna kommer upp lite i höjd, och så blir det sådär "lagom" mycket yta, så man hinner med. Kanske.

  Tidningen låter ju jättekul. Skoj med projekt ihop med en vän, så man kan skapa tillsammans.

  Ha det gott!
  /maja

  SvaraRadera
 5. Det blir säkert jättefint framför huset. Och vad trevligt att ni tar över tidningen. Förstår att det är mycket jobb med den.
  PS! Vilken dramatisk tulpan.

  SvaraRadera
 6. Ser lovande ut på din framsida!

  Så spännande jobb med tidningen. Den hoppas jag komma över när den kommer ut.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 7. Det var mycket på gång där, men härligt att du hann med köksträdgården. Det blir fint till sommaren! Jag ska kolla på tidningen också...

  SvaraRadera
 8. Det ser jättefint ut redan nu. Och sedan kan det bara bli bättre och bättre.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Ja nu förstår jag att du har dåligt med tid i maj, så fint det blir och vilket slitgöra. Men sten är ett underbart material. Ser fram mot juni :)
  Ha det gott och sköt om dig.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 10. Hej Sophia!
  Tack för dina gratulationer:)
  Visst skulle man ha mera tid för alla roliga saker som ska göras.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Det blir en snygg framsida!Kul att du tagit över en tidning, lycka till!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 12. Det blir bra på din framsida, men slitigt innan man får det som man vill ha det!
  Spännande med tidningen, lycka till!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 13. Vilken fin blogg du har, med underbara foto! Ser också att vi har gjort lite liknande upphöjda rabatter med stenar som avgränsning...
  Ha en fin dag!
  Ullis

  SvaraRadera
 14. Hej, hej!
  Mycket på G - inte så konstigt att inte hinna med bloggen också.
  Det ser fint ut och kommer blir riktigt bra när det blir lite uppvuxet./Anja

  SvaraRadera
 15. Hej Sophia!
  Det låter som om du har mycket att göra. Så roligt! Rabatterna kommer att bli fina och kul att Österlen 360 kommer ut igen. Det var alltid en trevlig tidning.
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 16. Vad spännande med Österlen 360°, den ska jag definitivt hålla utkik efter.... Ocg så fint det kommer att bli med dina rabatter. Sten som avgränsning gillar jag mycket, speciellt i mjukt rundade rabattformer som du har gjort. Ska bli roligt att se när växterna kommit igång lite mer. Att bloggtiden krympt ihop rejält känner jag igen... all annan tid också tycker jag. Hinner inte med sovmorgnar längre, och då är det illa!!
  Kram

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia