onsdag 11 maj 2011

Humleblomster

Humleblomster Geum rivale blommar i ängen nu, jag är svag för dessa små ludna blommor, de har en fantastisk fin rödrosa färg.
Jag försöker hinna i kapp i trädgården, det går så där, snart är gräset premiärklippt och trädgården ser plötsligt ut som den är tänkt, sen var det stora omläggningsprojektet framför huset, det står still, väldigt still. Utsikten från nästan samtliga fönster i huset vetter ut mot detta kaosprojekt, till helgen kanske jag hinner..börja.
Geum rivale is flowering in the meadow, so tiny and with the most beautiful red colour. My garden is growing and I can't keep up, I try..Av Sofie BC med bloggen " Englands vardag" kom denna awarden, den blev jag verkligen glad för, känns som en uppmuntran i bloggandet.
Detta är en blogg till kvinnor med driv och skrivlust och här är motiveringen från personen som startade awarden:

"Under de åtta månader jag har bloggat har jag stött på så många fantastiska kvinnor i bloggvärlden. Starka, kompetenta, intelligenta kvinnor med driv, jävlaranamma, ödmjukhet och talang. Kvinnor som inte gett upp trots att livet tufsat till dem ibland. Kvinnor som jag ser som mina vänner i dag och som alltid finns där för varandra när någon av oss har det jobbigt. Därför vill jag dela ut denna "girl-power award".
Jag skickar vidare till dessa begåvade skrivande kvinnorna:

10 kommentarer:

 1. Humleblomster är en favorit för mig också. Skulle så gärna ha den i trädgården men jag tror att vi har lite för torrt. Får njuta av dina bilder istället. Nyfiken på ditt jätteprojekt. Har varit dålig på att uppdatera mig. Ska kika bakåt för att se om du har skrivit mer om det.
  Massa kramar, fina du!

  SvaraRadera
 2. Vet inte vad jag ska göra först, gratta dig eller tacka dig.

  Så, Grattis till din award! Den förtjänar du. Jag älskar din blogg. Alltid fina bilder, de får mig ofta att se landskap eller växter på ett nytt sätt. Du har vidgat mitt "foto öga". Jag tycker om att du skriver en liten bit på engelska på slutet där så jag kan lära mig både det engelska och svenka namnet på blommor och träd.

  Så vill jag också tacka och bocka för min award. Det var härligt att börja dagen med en award, så rart av dig.

  Håller med om att humle blomstern är fin. Jag har också svårt att motstå växter som är lite ludna. Kan det i grund och botten vara moders instinkten som lurar i bakgrunden när vi ser mjukt och ludet?

  Många kramar och Tack igen.

  Annelie

  SvaraRadera
 3. Humleblomster redan! Oj. Gillar dem också. de brukar komma i vår så kallade gräsmatta och jag försöker alltid att köra klipparen runt dem. De är så fantastiskt söta.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Jättesöt och fin bild också:)
  Grattis till utmärkelsen!
  Kram

  SvaraRadera
 5. I know the feeling, I call this natures fireworks and I feel I have to shoot hela tiden. I want to see everything through the camera lens, I just love this time of year;)
  Har det bra

  SvaraRadera
 6. Humleblomster är det något alldeles särskilt med. Vad vet jag inte men jag har alltid tyckt om dem. Idag plockade jag årets första bukett.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Den växten har jag många gånger försökt få att trivas hos mig, den är ljuvlig! Nu är det verkligen dags för ett nytt försök känner jag. Grattis till din award - den är verkligen välförtjänt. Det låter spännande med ditt kaosprojekt! Det ser jag fram emot att få följa.
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Stort GRATTIS till att börja med för awarden och ett ödmjukt TACK för att du förärat mig det samma.
  Man blir varm om hjärtat när man blir uppmärksammad trots att man rör sig i en ganska smal bloggfåra!
  Många kramar
  Kristina

  SvaraRadera
 9. Du tar så fina bilder!
  Här står Humleblomstern i full blom, vacker som jag vet inte vad.
  Grattis till awarden!

  SvaraRadera
 10. Humleblomster är det något alldeles särskilt med. Vad vet jag inte men finfina är de.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia