fredag 2 mars 2012

 Trädgårdsmässan "Skånsk trädgård", gjorde att jag körde till Malmö en stund idag trots strålande vårväder. Min favorit  var Vi tre och trädgårds "Frökabinett", här hade jag gärna suttit en stund, njutit av kungsängsliljor och tittat på spännande fröer, fynd från naturen och böcker. Jag är uppvuxen i en familj med böcker och då menar jag mycket böcker både gamla och nya. Farmors pappa var botanist, så det finns en hel del fina gamla böcker i familjen om natur och växter, jag känner mig på ett lite nostalgiskt sätt väldigt hemma i den här lite vetenskapliga sättet att se på naturen och i samlandet.
Annars var mässan väldigt mycket dörrar, fönster, hus och pooler, ganska lite trädgård egentligen. trenden med naturen i trädgården ses tydligt tycker jag.

 Fiskars monter, rödlök, böcker, vilda växter och spadar på väggarna.
 Limhamns trädgårdshandel.


 Apotekarens trädgård.
Och tillsist, snödroppar i massor ute i vårsolen idag!
Today I went to the garden fair i Malmö, and when I came home I went for a walk in the sun, today it felt like spring!

15 kommentarer:

 1. Jag var också på mässan idag, och visst var det ganska få trädgårdsmontrar? Jag blev ganska besviken. Jag håller med om att "Vi tre och trädgård" hade en av de finaste montrarna.
  Men det bästa var att komma ut i solen, hurra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Ska dit imorgon....men ska också titta på annat typ badrumsgrejor....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Hmmm, så gør det åbenbart ikke så meget, at jeg ikke kommer af sted i år. Nu har jeg jo set "Vi tre och trädgård" :-)

  Ha´en god weekend
  Birgitte

  SvaraRadera
 4. Den där stolen gillar jag!
  Knappt en vecka kvar till den första trädgårdsmässan här :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 5. Nu blev jag inspirerad! Tänk att ha en sån sittplats i trädgården, bara sprida ut lökar och en skön stol mitt i lökmattan.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Tack för bilderna från mässan! Speciellt för den första, mysiga bilden från Vi tre & trädgård!

  SvaraRadera
 7. Redan trädgårdsmässa! Skåne förståss! Hos oss är det fortfarande vinter kvar, tjockt isigt snötäcke över hela dalen...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 8. Tack för fint innehåll i din mässrapport Sophia! Och så vackra bilder du visar!
  Kram från Oss tre!

  SvaraRadera
 9. oj jag älska "Frökabinett". That is so amazing, beautiful and cosy. We have this kind of garden show end of the month but I'm sure there nothing comparing to this. In Finland we are like thousand years behind you in gardening.

  SvaraRadera
 10. Prästgårdseva och jag gillade också "Frökabinettet" och tyckte dessutom att Katrinetorps trädgårdsbutik hade en intressant monter med ting som lockade till ett besök i den "riktiga" butiken. I övrigt var mässan ganska torftig vad trädgårdsdelen anbelangar. Om den fortsättningsvis ska vara värd att besöka och lägga 140 kronor på vill det nog till lite fler utställare.
  Tycker Eva
  Kram.

  SvaraRadera
 11. Inte en ända bild blev det för mig. Jag hade inte kameran med.
  Visst hade de gjort fint tjejerna!
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 12. Tack för titten! Extra välkommet eftersom jag inte var där själv. Kul att höra att naturen dyker upp mer och mer i trädgårdarna. Är ju mitt hjärteämne!

  Roligt att läsa om ditt förhållande till dina ärvda böcker! Någon botanist i släkten har jag inte med min farfar var skogschef i ett skogsbolag, jägmästare och naturvän. Efter honom har jag ärvt några vackra skinnband om Den Svenska Skogen, böcker jag är glad att jag har!

  Ha det gott

  Kristina

  SvaraRadera
 13. Hej Sophia!
  Kul bilder från Trädgårdsmässan. Jag gillar "vardagsrummet" med alla böckerna! Du får åka till Chelsea Flower Show något år, där har de mycket trädgård.
  Ha det så bra!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 14. Kul med mässa, trots allt. Och jättefina bilder. Underbara snödroppar, med hopp om en varmare årstid! Vi har en trädgårdsmässa på G här i Stockholm också, men jag är lite tveksam. Verkar bli mycket prylar och inte så mycket fröer och plantor. Eller så är det bara "surt sa räven" eftersom jag är upptagen med annat och inte hinner gå dit...

  SvaraRadera
 15. vilka finurliga ideer! gillar massor rödlöksgolvet, ser ju för härligt ut!

  susanne

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia