söndag 18 mars 2012

Tranor och pinnbröd

 Idag klippte jag ner timjanplantorna som täcker en stor del av innergården sommartid, häcksax och sedan bål. Fanns grenar från en björk som lade sig ner i en av vinterns stormar. Döttrarna gjorde pinnbröd och skyn kom den ena flocken tranor efter den andra. Gräslöken är på väg upp. Ännu mer vår!Today I cut the thymplants, in the summer they are all over the place. I made up a fire and burned the cutting from the thymplants and branches from a tree that falled in a storm this winter. In the sky cranes and my daughters made bread on stitches. Even more spring!

11 kommentarer:

 1. Härliga vårsysslor:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Urmysigt! Längtar att få grädda pinnbröd med min flock!
  Snygg sax men jag begriper inte hur den fungerar!
  Här är vansinnigt kallt, sitter med jackan på och försöker skriva men måste nog lägga av nu och krypa ner i sängen. Hörs snart igen!

  SvaraRadera
 3. mysigt att bo så att man kan elda. vi har iofs en påskbrasa alldeles i närheten. bra när allt ris och klipp ska bort.

  SvaraRadera
 4. Så trevligt ni haft det!
  Ägnade också dagen åt trädgården - men bara pinnplock, inget pinnbröd blev det!

  SvaraRadera
 5. Ser underbart härligt ut!

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga vårtecken! Några tranor har jag ännu inte sett till men nu har den mesta snön smält vid mitt sommarställe och snödropparna blommar för fullt. Full av hopp inför den nya odlingssäsongen

  SvaraRadera
 7. Sophia, det ser så mysigt ut! och vad härligt att barnen fick göra pinnbröd, det tror jag att de kommer att minnas länge... även om de får ju så mycket andra fina upplevelser hela tiden. Fånga dagen på riktigt, det gjorde ni.
  Många varma hälsningar (även om utan brasa...), Liisa.

  SvaraRadera
 8. Härligt med doften av kviströk och gräddat bröd! Tänk att gräslöken kommit så långt. Anar nästan att du kunnat klippa av några strån redan. En första vårens primör?

  Hälsar
  Kristina

  SvaraRadera
 9. Kan nästan känna den vårliga röken... God idé med pinnbröd att fira in våren med. Har inte sett några tranor i skyn i år, men på vår skogsgård en bit hemifrån är våra trogna tranpar tillbaka. Och då är det vår på riktigt för oss! Gräslök, ååh måste ut o kolla!

  SvaraRadera
 10. Luktar det gott när du eldar timjanklippet?

  Hälsar
  Birgitta

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia