fredag 16 april 2010

Första lammungarna!


I eftermiddags när fåren skulle ha mat hittade jag de första två lammungarna. Fåren är värmlandsfår och de är min mans, men eftersom det är jag som matar dem för de mesta är de väl lite mina också..
Det är Rosa som har fått en liten tacka och en liten bagge, tackan döpte strax yngsta dottern till Lotta. Baggarna får inga namn, de flesta blir slaktade på hösten.
De var nog bara några timmar gamla, men de ställde sig upp och diade efter en stund och sedan skuttade de små glädjehopp, tänk om människor gjorde det två timmar efter födseln.
De skulle ha kommit i nästa vecka efter våra uträkningar, men det stämde inte helt, tre tackor till skall lamma, så det blir fler lamm den närmsta tiden.
Fårhållningen är mindre är tidigare, vi har helt enkelt inte tid att ha så många djur.

11 kommentarer:

 1. Dina bilder är underbara, oavsett om det är får, bröllopstårtor eller balkonglådor! . :-)

  SvaraRadera
 2. Lammen är otroligt söta. Det är svårt att äta upp dem när man har träffat på dem nyfödda.

  SvaraRadera
 3. Tack Stella! Vad kul att du hittade hit.
  Eva, jo det kan kanske var svårt att äta upp dem, jag äter inte kött, det gör resten av familjen. Men hade jag gjort det hade jag hellre ätit djur som jag vet har haft ett bra liv ute i friheten än lammkött från lamm som aldrig har varit under bar himmel.Baggarna är inte riktigt lika charmiga när de är drygt ett halvår som tur är! Allt gott/Sophia

  SvaraRadera
 4. Hallå Sophia, vilka "punkiga" små sötingar. Kul med en sådan trevlig utsikt!

  Marit

  SvaraRadera
 5. Kära nån, vad söta de är! Vilken idyllisk livsstil -så roligt att få ta del av den. Har själv njutit av solen i trädgården hela förmiddagen och känner mig tacksam över vårens framfart! Lycka till med lammen!

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder och underbara lamm. Tänk att djuren fixar det oftast ensamma...födandet tänker jag på.
  annika

  SvaraRadera
 7. Jo lammen är söta och det ser idylliskt ut,men livet härute är verkligen både och, i bland underbart och i bland så jobbigt att jag håller på att bli tokig. Men visst mest är det härligt att bo så här.
  Sofie, låter härligt i solen, våren är nog en del längre kommen hos dig?
  /Sophia

  SvaraRadera
 8. De är duktiga på att posera!
  :)

  SvaraRadera
 9. Vad söta de är med sina vita huvuden! Är värmlandsfår nån gammal lantras? Ser hursomhelst jättefina ut och jag håller med dig om att äta kött från djur som man vet haft ett bra liv framför "fabriksdjur".

  SvaraRadera
 10. Ja, värmlandsfår är en gammal allmogeras, de är roliga för att de har både brunt, vitt, grått och svart och sedan alla blandningar som kan uppstå.

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia