onsdag 24 november 2010

Snö även härnere i Skåne, och det ser ut som om det kommer mer, en hel del mer de närmaste dagarna. Jag gillar snö och frost, men det känns bara för tidigt, jag ville göra mera i trädgården, gå fler promenader i skogen utan snö. Det är väl bara att gilla läget. Allt regnande har orsakat en översvämning framför huset igen, inte så nära att det hotar att gå in i huset men det går upp på grusvägen som är gemensam med tio andra hushåll, just nu håller en grävmaskinist på att gräva ett dike för att leda bort vattnet.
Extremt väder blir mera påtagligt när man bor på landet, vattnet rinner inte bort i ett avlopp i gatan och snö flyttar sig inte av sig själv när det blir stora drivor. Men det finns fördelar med att bo här som trots allt överväger även om jag i situationer som denna kan undra vad jag egentligen har valt.

Stora snäckan i snön, jularrangemang har jag inte hunnit med, det kommer, köpte i alla fall några hyacinter och en amaryllis i går.
Due raining all november we have a flooded pasture and right now there is a machine digging a ditch to help the water away. Snow has come here in south to, beautiful but it feels extremly early it is not even december yet.

8 kommentarer:

 1. Hej Sophia!
  Jasså, snö även nere i Skåne?
  Jodå, jag pratade med min syster i morse (hon bor i Bjärred mellan Malmö och Lund) och då fick jag klara besked om att vintern hade kommit:)
  Visst är det tjusigt med all snö men man kan inte komma ifrån att allt blir mycket besvärligare att utföra utomhus.., halkigt när man promenerar, ännu halkigare när man kör bil och kallt om näsan:)

  Nopp.., jag ljuger om jag säger at jag älskar vintern, sommaren är trots allt den skönaste årstiden.

  Ta det lugnt i kylan och så hoppas jag att dom dikar tillräckligt så ni får bort allt eländigt vatten.
  Kram kram
  Marianne

  SvaraRadera
 2. Trist med översvämning...men ganska vackert ute just nu. Men jag trodde ju att jag skulle kunna plocka in mossa vid behov utan att behöva skotta först ända fram till jul...;))

  SvaraRadera
 3. Hej.It has been snow storm for two days here. This not nice:)

  SvaraRadera
 4. Ja, den här årstiden bjuder på mycket besvär men du är en positiv människa som kan se fördelar även när det är jobbigt. Jag lider mest av mörkret. Men snart vänder det...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Hej Sophia! Titta in på min blogg så får du ett fint pris.

  SvaraRadera
 6. Så snön och 'vintern' har kommit till dig nu... Ja, alla väder har sina fördelar.... Vintern är ändå fin tycker jag... bara lite för lång..... Angående snöhögar som inte flyttar sig själva.... ;-) förstår jag mycket väl att det kan bli utmaningar om det snöar mycket... Vi har en ganska stor gårdsplan som ska skottas.... och med en make som ofta är borta på veckorna blir det moi som får ägna timmar till att få undan så att man kommer ut på gatan. Då känner man sig allt annat än 'mild' i sinnet.....

  Besvärligt med översvämningen....
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig. Snö och frost är härligt så länge man inte behöver flytta runt den själv. Men det är klart - lite träning behövs ju alltid.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja snö verkar hela lander ha fått! Jobbigt med översvärmningar!
  Ha en riktigt fin adventshelg! / Irene

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia