måndag 1 augusti 2011

Norrviken

I förra veckan var jag i Norrvikens trädgårdar för första gången. En fantastisk plats med ett underbart läge. Längs ingångsvägen hade elever från den trädgårdsmästarutbildning som är förlagd till Norrviken gjort rabatter med sagotema. Min yngsta dotter tyckte det var det roligaste och man kunde rösta på vilken man tyckte bäst om.
Många rabatter inne i parken hade inte kommit igång riktigt ännu, det gav en känsla av att det var lite försummat, den känslan fanns lite här och var, tyvärr.

Japanska trädgården vetter ut mot havet och här fanns en helt otrolig vresbok, grenar som drakhalsar.


Ett växthus fyllt med tobaksblommor, vackert.
En vacker park som alldeles absolut är ett besök värd!

7 kommentarer:

 1. Jag var där för ett par år sedan och jag tyckte det fanns en del som var intressant, men inte tillräckligt mycket för att åka dit. Jag åker hellre till Sofiero, det känns mer levande.
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Katarina jag tänkte faktiskt just på det att Sofiero är levande, lever vidare, Norrviken gav en känsla av att parken var tänkt på ett sätt men växt under nästan 100 år och nog blivit något helt annat än vad tanken var från början. Och det känns inte som om det finns en samlad idé med vad som ska ske i parken, projekt var påbörjade men gav inte en känsla av att hänga samman.
  sommarhälsningar Sophia

  SvaraRadera
 3. Jag var där för 7-8 år sedan och då fanns det en en ledning som drev Norrviken med Ulf Nordfjell. När jag ser dina bilder ser det tomt ut. Inte planerat, utan som om pengarna inte räcker.

  Tråkigt att denna pärla får försvinna lite grann för varje år som går.

  SvaraRadera
 4. Det var så länge sedan jag var där, kanske 12-13-14 år sedan. Jag minns hela anläggningen som ganska statisk och tämligen ointressant, men jag har ju förstått att mycket har hänt sedan dess.
  Men att det finns stämningar att uppleva nu tycker jag ändå syns på dina bilder...
  /i.

  SvaraRadera
 5. Norrviken är en fantastisk plats med magisk känsla, men tyvärr också med stort vemod. Trots vi endast har några mil dit har jag inte varit där sedan Tage Andersens somrar. Och redan då andades det förfall på sina håll. Vi får hoppas denna unika anläggning får ett nytt liv utan att den trolska grönskan går till spillo i någon sorts exploatering. Undrar vilka planer som finns?

  SvaraRadera
 6. stora trädgårdar som inte tas om hand riktigt gråter högt, så sorgligt!
  Men den röda grinden föll jag pladask för!

  SvaraRadera
 7. Vad synd, Norrviken är ju en viktig del av Sveriges trädgårdshistoria... Hoppas att det blir bättring på finanser och skötsel.

  Sophia, jag såg en trevlig artikel med dina bilder i Gård och Torp när jag var i Sverige, de var verkligen stämningsfulla - vad roligt att se mer av dem i större format än på bloggen, jag gillar att se fina bilder i print... Ha det bra, Liisa.

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia