torsdag 18 augusti 2011

SIA's trädgård

I tisdags kväll var jag med Sjöbo trädgårdsförening i Sven-Ingvar Anderssons trädgård Marnas, Sven-Ingvar Anderssons bror Nils-Arne visade runt och berättade om trädgården och Sven-Ingvar.
Sven-Ingvar eller SIA som han också kallades var landskapsarkitekt och har gjort uppdrag både i utanför Sverige, han var under många år omtyckt professor på Arkitektskolan i Köpenhamn, där han bodde. Trädgården Marnas började han skapa efter köpet av stället i slutet av 50-talet, det är en trädgård med många rum och den är väl genomtänkt, siktlinjer och helhet, skulpturalt.
Jag har länge, länge velat se trädgården, det var en stark upplevelse att besöka den, även om jag kan tänka mig att den var annorlunda när SIA levde.
Vill du veta mera om Sven-Ingvar Andersson kan jag rekommendera dig att läsa Lotte Möllers "Tre mästare, tre trädgårdar" och Sven-Ingvar Anderssons "Brev från min trädgård".13 kommentarer:

 1. Trädgården ser fantastisk ut, ett sånt arbete det ligger bakom.

  SvaraRadera
 2. Fascinerande, vilken upplevelse att få besöka trädgården, har bara läst om den i Tre mästare..., en mycket intressant bok. Fint att trädgården bevaras och lever vidare.
  Kram

  SvaraRadera
 3. En underbar trädgård! Jag har sett den på bild många gånger och är så glad att jag fick tillfälle att besöka den för två år sedan, och jag blev inte besviken!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Fantastisk trädgård, och fantastiska bilder som du återspeglar med.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 5. Lyckans ost som har varit där. Läste också för en tid sen - köpte sen boken på rea - Lotte Möllers bok om de tre mästarna och skulle gärna besöka allas deras trädgårdar.
  Tack för att du delar med dig av ditt besök på Marnas och dina vackra foton.
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 6. Åh, lyckliga du som har varit där! Marnas måste vara en av Sveriges vackraste trädgårdar. SIA är en stor idol. Läste Boken i vintras. Jättefina bilder!
  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Läste boken i somras....måste vara kul att ha varit där.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 8. Den skulle jag verkligen också gärna vilja vandra runt i.
  Läste bara häromdagen att de formklippta jättehönorna är hagtorn. Min respekt steg ytterliga en grad.
  /i.

  SvaraRadera
 9. Vilken tur du har, som fick se Sven-Ingvars trädgård. Jag har också alltid tyckt om den, men bara via bilder, och det skulle vara underbart äntligen att få se alltid på riktigt. Vi får se om min önskan någonsin kommer att förverkligas. På min blogg finns en bild på en tavla av Max Walter Svanberg som jag har hemma och tycker väldigt mycket om, tydligen fungerade Svanbergs konst som inspiration för de formklippta hönorna i trädgården... Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 10. Visst är den underbar tyvärr ahn jag inte komma dit det hade varit roligt att träffa dig. Får se om jag hänger med på något annant av föreningens äventyr.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 11. Åh vilken lycka det måste ha varit att få se den trädgården. De där hönorna ser man ju då och då i tidningar men resten av trädgården verkar minst lika underbar.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Sett den på bild många gånger och läst Lotte Möllers bok men skulle gärna sett den i verkligheten.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 13. Åh så fint. Ska lägga beslag på böckerna direkt om jag stöter på dem. För den trädgården har jag missat helt.

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia