tisdag 17 november 2009

dagens bukett

Ringblommor i november, då känns det inte fullt så tröstlöst!
Har i dagarna städat ur växthuset, borde har gjorts för länge sedan , men nu är det tomt och fint inför nästa år.
Har sått en mängd träd inför nästa år ( eller rättare sagt ännu längre fram), kaukasisk vingnöt, äkta kastanj, olika rönnar och jätte ek.
Gården borde räfsas ordentligt, lönnlöven är döden för timjanplantorna som växer i kullerstenen, det får bli nästa helg!

5 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg du har! Underbara bilder... Du har faktiskt bloggat ungefär lika länge som jag (om du inte har fler bloggar). Fast min är inte lika estetisk. Av uppenbara skäl. Kanske.

  SvaraRadera
 2. Nu har jag läst t o m mars. Återkommer. Vad roligt att läsa om din trädgård! Och vad sugen jag blir på att ta tag i min, som jag snart får tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du tycker om bloggen. Ja det är kul att blogga, din blogg är ju mera vetenskaplig, den här är kanske mera som en dagbok om en trädgård. Och i fall du får luts att göra saker i din egen trädgård efter att ha läst blir jag glad, det är ju lite så detta är tänkt som en inspiration. kram!

  SvaraRadera
 4. Nu har jag läst igenom hela bloggen! Alldeles underbart att följa nästan ett helt år och sådana fantastiska bilder!

  Det är ackumulationen som gör att det är kul att blogga. Man skriver något litet var eller varannan dag eller vecka och sedan helt plötsligt har man ett långt spår att följa.

  Undrar om jag kan klämma in ett litet kvittenträd någonstans i min trädgård. Och planen på att gräva ut ett lite större trädgårdsland (växthus i min lilla trädgård får vänta tills barnen slutat sparka boll...) vaknade till liv igen. Hur gör du för att få ha sallad hela sommaren? Min bara börjar blomma och blir träig, även om jag försöker så allteftersom är det som att den bara vill blomma så fort som möjligt.

  SvaraRadera
 5. Mariah, oj, vad kul att du läst alltihop! Ja det blir några spår, ett av mina är väl kvittenträdet.
  Jag tror säkert att du kan ha ett kvittenträd, de blir som små äppleträd och växer långsamt, har ett vackert växtsätt.
  Salladen jag sår är främst romansallad och jag väljer trögblommande sorter, sår lite och med 2 veckors mellanrum. Jag brukar köpa fröerna från Runåbergs, visst de är dyrare, men har hög grobarhet och sorter som jag inte lyckats hitta på andra håll.Sedan är salladen det enda jag vattnar, och det grundligt ett par gånger i veckan.

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia