lördag 20 februari 2010

Dripp, dropp.

Bambun har vecklat ut sina blad, de har under frosten varit helt ihoprullade, det är nog ett sätt att skydda bladen i kylan. Nu lyser de gröna bladen!
Och det töar, det droppar överallt och snön är BLÖT, jag tycker att snösmältning är jobbigt men det är också rätt härligt med ljudet av snö som smälter, talgoxarna sjunger och det luktar lite vår.
Körbärskornellen i gården är glaserad med is.
Droppet från taken gör våta rännor i snön..

Tomaterna har tittat upp nästan allihop, chileplantorna tar lite längre tid, citrongräset har en liten, liten spira, men de kommer allihop. Nu gäller det att inte ha plantorna alltför varmt när de väl spirat, annars blir plantorna rangliga och känsliga.
Jag har inga element under söderfönstret där plantorna skall stå innan de får flytta ut i vår ouppvärmda glasgång, men soliga dagar blir det rejält varmt även här.

3 kommentarer:

 1. Vaknade kvart i sex. Temperatur - 34,3 C. Spärrade upp ögonen och storstirrade på mina fem ranunkler. Skira, sköra som nattgammal is.
  Njuter av dina bilder och hoppas på att vinden vänder.

  SvaraRadera
 2. Wow.., var i hela fridens namn befinner du dig då???
  Här töar det då jäklar inte:(((
  Önskar att det var så men just nu är det full snöstorm och vi är glada så länge vi har ström kvar.., det blinkar och har sig i alla lamporna!!!
  Låter underbart med töväder men det är oxå ett nytt bekymmer, var kommer allt vatten att ta vägen, blir det översvämmningar nu?

  Hoppas du har en fantastisk lördag med dina plusgrader....
  Här i Dalsland visar termometern på -10
  Kramar till dig
  Marianne

  SvaraRadera
 3. Ja i dag töar det inte...nordlig vind och stenfruset, men våren är på väg här i Skåne!

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia