måndag 29 mars 2010

Flowerportraits och fixande.

Inne blommar en gren av vildplommonet, ute är det fixande inför påskens utställning. All snö och snöröjarnas framfart visar sina spår nu när snön smält undan. Jordvallar, knäckta staketstolpar och gammalt skräp, i går fick jag röjt upp bägge hagarna, nu ser det bara vårvinterblekt ut men inte som om en katastrof dragit fram.
Det blir några dagars bloggpaus nu, utställningen skall hängas och mycket skall ordnas för att vara klart till på långfredagen då konstrundan startar. Konstrundan är en veckas öppna ateljeer hos 110 konstnärer i östra Skåne, det var här konstrundan startade på 60-talet, i dag finns även väst, mitt och norra Skånes konstrundor.
Det brukar bli många roliga möten och samtal under konstrundan, en blandning av alldeles vanliga människor som åker runt och tittar på konst och special intresserade människor.
I år visar jag en serie nya bilder, "Flowerportraits", bilder av vilda blommor kombinerade med utsnitt ur mönster på porslinet "Ostindia", det vilda möter det stiliserade. Och sedan är det bilder från tidigare som får vara med.
Nu skall jag göra klart ute, måla väggar och fixa vidare..
Vill du veta mera om konstrundan läs här och vill du hitta mig på kartan har jag nummer 80.

4 kommentarer:

 1. Vad jag önskar att jag kunde se din utställning! Hoppas att du dokumenterar! Utan tvivel kommer utställningen att få tittarna att hisna av beundran -såsom vi som följer dig på bloggen så ofta gör. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Åh, vilka vackra bilder! Hade varit kul att se din utställning.

  Rebecca

  SvaraRadera
 3. TACK! Jag hoppas att det blir andra möjligheter med utställningar på annat håll, så kan ni kanske se bilder. Jo jag dokumenterar Sofie, på hemsidan finns lite från andra utställningar.
  Glad påsk! Sophia

  SvaraRadera
 4. Den konstrundan skulle jag gärna velat åka på! Får försöka hyra in mig ett annat år o besöka så många som möjligt.....
  Glad Påsk o ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia