lördag 13 mars 2010

Omplanterade tomater och sol.

Stackars lilla tomat! Det ser sorgligt ut men den fick det bättre, tomatplantorna hade blivit rangliga, lite för varmt och lite för lite sol på fönsterbrädet mot söder. Glasgången de skall ut i är ännu för kall, vi har haft kalla frostnätter hela veckan.
Nu tog jag FÖRSIKTIGT upp tomatplantorna ur krukorna där de stått sedan jag sådde dem, delade dem försiktigt, tog sedan nya djupare krukor, lite jord på botten och ner med tomatplantan, på med jord nästan upp första bladparet, löst med jorden och sedan tryck till försiktigt.
Allt detta kräver försiktighet och lätt hand. Jag är så hemsk att jag slänger de plantor som är små och skruttiga, det blir ändå många, tillräckligt många att vänner kan få när jag tagit vad jag behöver till växthuset.
Ner med tomatplantan i krukan, den är ranglig och inget praktexemplar, men på fönsterbrädet blir det snabbt så här.
Jord upp till första bladparet.


Glada tomater i strålande vårsol!! Nu skall jag ut i solen , imorse hittade jag ett stockrosskott invid laduväggen! Våren kommer.

3 kommentarer:

 1. Lycka till med dina tomater. Jag tänkte så mina imorgon, så jag hamnar på efterkälken från början. Men bättre sent än aldrig,
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Eva, Vad kul att du hittade hit! Det blir säkert bra att så i morgon, efterklokt borde jag väntet lite, men det är svårt att veta att kylan skall stanna långt in i mars. Snart kan de komma ut i frostfri glasgång! Lycka till med dina!
  Sophia

  SvaraRadera
 3. Tomaterna i fjol gav tyvärr ingen skörd, fådda plantor som nog velat bo i växthus....
  Mot nya tappra försök ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia