torsdag 18 mars 2010

Vår på väg!

Våren är på väg nu, även om det är snö kvar. Intill laduväggen sticker kvanneplantan upp sina skott, lite frostsvedd men på väg. Kvannen kommer från Färöarna, jag fick den som liten planta av min svåger när jag bodde i Köpenhamn. Där fick den bo i kruka på balkongen, sedan följde den med hit. Det är inte samma planta, det är ett barn, kvanne är tvåårig och sår sig snällt.
Latinska namnet är Angelica archangelica. De blir runt en meter höga och har små gröngula blommor i bolliknande blommställningar.
Akleja på väg, det dröjer länge innan den blommar, bladen är som små rosetter när de är så här nya.

Landskapet runt omkring ser trots små skott och lärksång i skyn ut så här..vitt, vitt.

3 kommentarer:

 1. Oh, har du hört lärkan! Underbart! Jag blev så glad igår när jag hörde o såg tofsvipan virvla över kohagarna...... som också är snöklädda ännu. Men mer o mer av stengärdsgårdarna kommer fram ur drivorna.
  Har sett mattramens gröna blad sticka fram ur drivorna o några nävablad lyser gröna på en mur som tinat fram... Så det finns hopp ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Tofsvipan är underbar, just här är inga ännu, men de finns i krokarna och snart virvalr de runt i luften härmed och ropar.
  ha det bra!/Sophia

  SvaraRadera
 3. Åh, så vackra bilder du tar! Tack :)

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia