söndag 29 augusti 2010

Karl Johan och Blue Hubbard.

I skogen växer det mängder av dessa herrar just nu, KarlJohan..
..i rabatten svävar rosenskärorna...

...på marken växer Blue Hubbard sig stora, än är de inte klara för att ätas, men snart och de är pumpornas kung tycker jag. De blir stora, har ett saftigt kött som inte blir mjöligt när man tillagar dem och de är inte så söta i smaken, super goda skivade och ugnsbakade på olika sätt och även som råkost.

In the forest grows porcino ( Boletus edulis), in the garden Cosmos Bipinnatus almost flyes and on the ground the pumpkins Blue Hubbard grows big. Blue Hubbard i s favourite, beautiful and delicious baked in the oven.

15 kommentarer:

 1. En enstaka KarlJohan stötte jag också på i skogen idag annars var det mest herr Kantarell som lyste. Men jag var inte ledsen för det :)
  Men de andra två saknar jag. Rosenskäran är så fin i buketter. Härliga bilder!

  SvaraRadera
 2. Så härliga svampar!

  Pumpa....gjorde en pumpasoppa förra året som var fantastiskt god....dags att rota fram receptet tror jag.....och kanske delge på bloggen:o)

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 3. Kanske ugnsbakad vintersquash med svampsås? Det kan nog bli hur gott som helst. Blue Hubbard är verkligen en favorit, den verkar kunna gå fram hur årsmånen än är. Lättodlad och god, men tyvärr lite i största laget, fast det finns en mindre form också som heter 'Blue Ballet'.

  SvaraRadera
 4. Du får det att vattnas i munnen på den mest svamptveksamme, dvs jag. Otroligt vackert fotad cosmea (eller cosmos, jag är alltid osäker på det rätta namnet).
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Åååhh, blue hubbard. Jag älskar den för dess färg, men måste erkänna att jag aldrig tillagat den. Blir alltid gamla vanliga butternut. Men nu blir jag nyfiken.
  Vilken fin cosmos du har.
  Blir lite avundsjuk på svampplockandet, vill också. Har aldrig plockat här.

  Kram

  SvaraRadera
 6. åh vad inspirerad jag blev att ta en tur i svampskogen, underbar färg på pumpan!

  SvaraRadera
 7. Det är som om svampens dofter tränger sig igenom dina bilder -ända till England. Vilka bilder!
  Och vilken fin sommar vi hade i Skåne! Nu när den är över och jag behöver upprätthålla mina minnen vet jag var jag kan vända mig; här på din blogg finns ju allting dokumenterat. Roligt förresten att höra om din bok! Det låter som en spännande höst för din del. Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Blue Hubbard ser ur som en bekantskap värd att göra. Bra tips inför nästa säsong. Idag har jag upptäckt att mina ryska äpplen är mogna. De smakar lite citrus.

  SvaraRadera
 9. Åh!

  Pumpor har jag planterat - men inte en enda - snyft.

  Karl -Johan har jag kanske plockat, men är så rädd att jag (eller barnen) tagit fel så vi kastar.

  Rosenskära blev det inget av i år och jag saknar dem!

  Jag får hoppas på nästa år. Kanske en svampguide kan hjälpa mig - finns såna??? he he

  SvaraRadera
 10. Blue Hubbard - värd att testa? Måste googla och skaffa mer information innan jag beställer frön till nästa år. Hur stora blir plantorna? När mognar de? Hur länge håller de sig i en jordkällare?

  SvaraRadera
 11. Svamp är sååå gott! Och Karl Johan en av de godare...... Blir sugen på att bege mig ut i skogen nu.... :-) Pumpan låter riktigt spännande... och vacker var den dessutom...

  Härligt inlägg... och fantastisk bild på de svävande rosenskärorna...... Den blev jag helt tagen av!

  Kraaaam
  /Charlotte

  SvaraRadera
 12. svamp är inte min starka sida, men vi har varit ute och försökt hitta kantareller för det är den enda svamp man är helt säker på. Men inte hitta vi några. 4 små ynkliga blev vår skörd:):)
  Men jag ser ju här att Karl Johan såg vi nog oxå:)
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 13. Hy, what a nice blog, full of beautiful photos of nature! It's a pleasure to see it.
  Complimenti !
  viola

  SvaraRadera
 14. Jag har hittat Karl Johan ute på tomten på vårt sommarställe men jag tror det får vara jag håller mig till kantareller för de vet jag hur de smakar. Men visst är det roligt att plocka svamp , om man hittar några vill säga.

  Ja nu är det gott om svamp och bär i skogarna om man hinner plocka innan plockare från andra länder hinner rensa bärmarkerna.

  Ha det gott
  kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 15. hej, du så fina bilder...Får nog sjukskriva mig från jobbet, för jag ville måla av dem..så vacker skir är rosenskäran...och svamparna så höstlika..MYSIGT!! Kram Och god vecka //Karina

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia