torsdag 15 januari 2009

Mandel och lager

Mandeln som sådde sig själv i trädgårdslandet står och vill tycka att det är vår.
Den är nu två år, mitt i gödseln från fåren växte en liten mandelplanta.
Jag som läst om mandelblom och drömt, fick en liten mandel som kom alldeles av sig själv!
Den står ute så mycket det går, men när det blev hård frost fick krukan flytta in, när vår glasggång mellan gamla och nya huset är färdig får den bo där.
Lagerplantan som kommer från Christiansø, nederst kan man se en bild på ett lagerträd, min planta kommer från ett barn till detta jätte träd, barnet var inte så litet det heller, 2,5 meter högt.
Nu har jag fyra plantor som står och skall växa till sig, men några träd lär de knappast att bli i snålblåsten här. Fast man vet aldrig med klimatförändringen vad som händer.

Julrosen, en present från i julas, har fått stå kvar inne eftersom det var kallt, nu kan den nog flytta ut, men den är så söt.
Ute i trädgården växer fler, mest självsådda sorter, dem återkommer jag till i morgon.
I dag var jag en snabb vända i Lund och såg Tio fotografer på Lunds konsthall, fin utställning, det är bilder från en annan tid av tio mästare.
Ett av mina favoritfoton av Georg Oddner fanns med, en kaukasisk bonde till häst, här fanns bilden med i ganska litet format, en gång har jag sett den som stor bild, då var den magisk, nu var den "bara" vacker.

Mormor till min lilla planta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia