fredag 13 februari 2009

vackert, vackert!

I dag är det så där fantastiskt vackert ute, det är sådana här dagar som man behöver just nu.
Sol, gnistrande snö och klar luft.


Lavendeln har fått en skyddande mössa. Lavendeln kommer från en jätte planta på Bornholm, plantan fanns hos min mans bror som nu är död. Därför känns alla de plantorna som kommer från ursprungsplantan väldigt viktiga. Det är en vacker sort med blekblåa blommor, de växer långsamt och vackert, lite knotiga stammar.
I rabatten finns också en köpt sort , Hidicot blue, den är blåare och mindre vedartad är Jakobs lavendel.

Isophäcken igen, fast med solen i dag. Isop är en ganska oansenlig växt men lite förbisedd tycker jag, den är lätt att föröka och blommar vackert. Isopen är dessutom vacker på vintern tycker jag, lite risig kanske, men det gör inget.
Till våren skall nya plantor göras av sticklingar, lätt är det, klipp av några stammar, klipp av toppen, dra av bladen i botten och stick i jorden, vattna tills sticklingen rotat sig, sedan växer de bara!

2 kommentarer:

  1. Er det hvid, rosa eller blå isop? I et blad så jeg for et par år siden en hæk af salvie i en urtehave, det så vældigt fint ud, så det står på min ønskeseddel, når vi skal lave ny have engang ad åre...

    SvaraRadera
  2. Det er mest blå men også lidt hvid et sted, jeg har haft en lyserød men der var ikke helt så hårdfør som den hvide og den blå.
    Du kan hurtigt få mange, de er otrolig nemme at stiklingformere..

    SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia