tisdag 10 mars 2009

sköldpaddan och hunden

Två värmeälskare.
Vi har ett zoo hemma tycker jag i bland, det har bara blivit fler och fler djur...
En hund, två katter, en kanin, en sköldpadda, en ödla, två hästar och 14 får som snart får en massa söta små lamm.
Sköldpaddan är  dottern Annas och han heter Bastian, han är en grekisk landsköldpadda och han är 9 år. Jag trodde att sköldpaddor var sävliga varelser som mest låg och slöade, där tog jag fel eller så har vi fått en speciell racer sköldpadda. Bastian försöker gräva sig ur sin bur om han inte får komma ut, väl ute på golvet spurtar han från ena änden av köket till andra, när han tröttnat på det lägger han sig framför brasan och njuter av värmen tillsammans med hunden.
På sommaren lever Bastian i sitt "uteland", en utebur med backe, gräs, timjan, vattenbad och sandhög. Sandhögen är bäst där gräver Bastian ner sig, så att man tror att han är borta när man skall hitta honom.
I bland tycker jag att det är för mycket med alla dessa djur och tycker att Bastian skall säljas, men han är nog en del av familjen trots allt.
Detta inlägget handlar inte ett dugg om trädgård, det enda som kan sägas är att Bastian älskar grekisk malva, äkta rucola och maskrosblad.

2 kommentarer:

  1. Härlig med sköldpaddor. Vi hade en innan vi flyttade till Sverige. Den hette Speedy, kort för Speedbump, för att den var förvånansvart snabb.

    Lani

    SvaraRadera
  2. Ja, det är verkligen förvånande hur snabbt de tar sig runt och hur intresserade de är av sin omgivning. Sophia

    SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia