onsdag 4 mars 2009

vårljus

Ett fång forsythia som jag fick av min mamma, de är fina att njuta av innan de "riktiga" slår ut.
Jag har två små forsythior framför huset, kanske kommer jag att förbanna dem en dag, de kan visst bli väldigt vildvuxna, än så länge har de en behändig storlek och är bara fina.

Ett köksstilleben.
Snödroppar inne, snart överblommade, de är nästan som vackrast då.

Ute i det som skulle bli min lökrabatt med sällsynta lökväxter, finns sällsynta snödroppar, jag har tagit in en  som skall fotograferas när den slagit ut.
Snödropparna syns nästan inte för gammalt gräs och vissna löv.
Jag började anlägga en lökrabatt, bra grus och sand jord och väldigt torrt sommartid, idealiskt för lökväxter, men ogräset har tagit över och sorkarna har ätit det de tyckte var gott. Nu finns vildtulpaner, krokus och snödroppar kvar höstkrokusarna och fritillariorna dem har sorkarna tagit hand om.
Lökrabatten är på kanten till vårt "woodland", fast här är så torrt sommartid att det är bara på våren att undervegetationen är spännande då finns här vitsippor och lungört.
Sedan är det mest gräs som tar över och klarar torkan, träden tar det mesta av det vatten som finns. I hörnet av woodlandet står en rönn och innanför den står en hästkastanj, kastanjen planterade Rasmus i en kruka på vår balkong i Köpenhamn, nu börjar den att bli ett träd. Om några år tar vi bort rönnen för att ge kastanjen livsrum, då har rönnen gjort sitt som lä och skydd.
Jag ser fram emot en överdådigt blommande kastanj på hörnet ut mot hagen.

2 kommentarer:

 1. Fina bilder, jobbar du med foto? Längtar efter våren, inte ska du till Kista mässan?, skriver överallt för att se vilka som ska dit..

  Jag skriver mer än tar bilder, roligt med din sida..

  //S

  SvaraRadera
 2. Jo, jag jobbar med foto både till reportage, uppdrag och som konst.
  Jag skall inte till Kista. /Sophia

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia