Nyplockade nässlor, nu var de lagom stora, med handske och sax fick jag snabbt i hop en bärpåse nässlor, sen är det bara att skölja och ta bort evt. pinnar och grässtrån.
Snabb förvällning, annars tappar man många vitaminer och mycket av smaken, just då luktar det inte så gott.
Grönsaker till en soppgrund, lök, vitlök, morot och ett par potatisar, fräs i olivolja, salt och peppar och koka med vatten i en timme.
Nyförvällda nässlor, ångar och rinner av, jag klipper grovt med en sax.
Strax innan soppan skall ätas häller jag i nässlorna i grundsoppan och mixar med en stavmixer, häller kanske i en skvätt grädde.
Ät och njut, nyklippt gräslök är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia