söndag 5 april 2009

Vitlöksspiror

Mitt bland ogräset står rester av vitlöksplantorna, de får stå kvar lite till och växa, de är delikata om några veckor. För första gången har jag inte satt vitlök på hösten, jag får väl vara utan egna vitlökar denna sommar, dumt för det är lätt att odla och det är så gott..
Röd målla myllrar upp, blir middag när de är lite större ( används som spenat), de är lätta att dra upp, några får förstås stå kvar och bli stora och ståtliga. Med sina vinröda  blad är röd målla ett färgsprakande inslag i köksträdgården.
Julrosor och krokus intill frilandshibiscusen som inte slipper sitt grantäcke ännu. Frilandshibiscus är vacker men en känslig typ som inte gillar barfrost. Denna är lila.
Jorden, jag grävde och grävde i går, ett rejält stycke blev rensat och Martin körde på kompost. Myriader av maskrosor led en säker död, de är lätta att dra upp nu och många är små, små, men det är de inte om någon månad!
Då exploderar landskapet i GULT här, vackert, men inte i köksträdgården!
Ryggen är mör i dag efter en dags grävning, men det var så KUL, jag gillar att gräva, jorden här är lätt och mycket tacksam att arbeta med, det uppskattar jag efter min uppväxts Lundalera, när man upplevt tung jord vet man skillnaden.
Här är det lätt att gräva en ny liten ruta, det är liksom bara att gräva lite..också blir det så fint.
I morgon skall jag gräva mera, fast jag skall också måla i ladan inför fredagen, då skall det var konsthall i ladan.

4 kommentarer:

 1. Hej Sophia
  Jag fick ditt mail ang konstrundan och vi kommer ner som vanligt och kollar läget. Hoppas allt är bra med er alla. Här är allt bra.

  Kramar Sarah

  SvaraRadera
 2. Önskar dig en Glad Påsk! :-)

  Stella

  SvaraRadera
 3. Härlig blogg, vackra bilder!!

  SvaraRadera
 4. Hej Sarah, Vad kul att ni kommer, kram!

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia