måndag 13 april 2009

påsk, vitsippor och stenläggning

Denna påsken har påskliljornas blomning passat lagom till påsk, fint!
Helgen har varit intensiv med många påskrundebesökare, många trevliga samtal och möten.
Martin har lagt sten undertiden  på vår gårdsplan. I omgångar har det grävts på kors och tvärs här, ny el ledning, ny vattenledning och avlopp, vissa bitar har lagts igen med stenläggning, men detta är tidskrävande pusselarbete. Martin har teorin att detta är något män gör, lägger stenbeläggningar och bygger med sten, kanske är det sant?
Jag är för otålmodig, även om jag kan vänta på att en växt skall ta sig i flera år, vill jag gärna göra saker som syns..som att gräva, såga ner döda buskar, ändra rabatter. Stenläggningen skulle bli slarvigt gjord om jag gav mig på den. Det är förstås bra att vi tycker om olika typer av jobb, det gör arbetet i trädgården roligare.

De underbara tulpanerna i rabatten framför huset, på kvällen stänger de sig och är lite fint rosa på toppen av blomställningarna. Tulipa concerto, tror jag, de är köpta från Botanicus.

Vitsispporna har slagit ut både på vitsippsställena längs min dagliga promenad och i vår lund, jag går nästan alltid samma runda, det är meditation och ett bra sätt att rensa huvudet. Ingen i familjen tycker om att gå med mig, jag går fort, jag tycker det är så SKÖNT!
Vår hund följer mer än gärna med, hon nosar runt och springer i kapp med jämna mellanrum. Naturen ändrar sig och ljuset, himlen ändrar sig varje dag, de små skiftningarna och nyanserna  är fina att följa.
Nu blir det lite trädgårdsarbete mellan konstrundebesökarna under veckan, trädgårdslandet skall grävas klart och sen skall jag så morötter, rucola och annat som kan sås redan nu.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia