fredag 14 maj 2010

Färdiggrävt!

Nu är det färdiggrävt, gödslat och jag har börjat att så!! Jag älskar när man kommer till att dela in köksträdgården i sängar efter ett mönster, snöre, pinne och en spik i andra änden av snöret. Rakt skall det vara.
Det var underbart att slippa rader med olika hänsyn som jag haft tidigare, nu var det bara yta och frihet till att hitta på.
Färdiga kålplantor som jag fått av min granne, skall få sällskap av ringblommor, kanske blir det lite färre kållarver då.
Lammen växer snabbt.
Siesta med fårmammorna.

Nästa projekt, rensa kullerstensgården. Det måste göras varje vår, lönnarna självsår sig expansivt och maskrosorna försöker ta plats. Lite pilligt, men det blir fint och sedan tar timjan, oregano och anisisop över. Doftande matta.

11 kommentarer:

 1. Lammen är ju bara såååå fina. Vilken härlig tid vi har framför oss!
  Kram annika

  SvaraRadera
 2. Men guuuuud vilka fina lamm. Jag blir bara helkär i dem. Jättefin bild också.
  Ordning och reda ska det vara, eller hur? Det blir väl lättare så också att separera vilket som är ogräs och inte.
  Här har vi tallar som självsår sig. Som tur är så är de jättelätta att rensa. Appropå rensa, hittade förmodligen Guinnes Rekordbokskanditat igår. En maskros som var upp till låren på mig. Den hade växt med stöd i en Rododendron buske.

  Kramar

  Annelie

  SvaraRadera
 3. Viiilka fina lamm.... Underbar brun färg... Låter mycket roligt med att formge köksträdgården...kul! Rensa gångar och liknande är verkligen kanske inte det roligaste man kan göra, mysigt med den doftande mattan......

  Tack med hjälpen med namnet.....

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Ser väldigt trevligt ut med trädgårdsland, får & lamm och kullerstensgård. Livet på landet är bara att njuta av. Speciellt så här på vårkanten!!
  Önskar en trevlig helg.
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Jag har inte börjat med köksträdgården än - nu börjar det bli lite kärvt om tid... Så fina lamm du har!

  SvaraRadera
 6. Vad du är flitig! Ha gett upp trädgårdslandet då vi har så fruktansvärt med sten. Det är till att så i bänkar i stället. Har för mig att det är gutefår ni har, stämmer det? Här har det inte hänt mer hos våra tackor fortfarande bara ett lamm.
  Ha det så bra.
  /Pella

  SvaraRadera
 7. Såå fina inlägg, dina sista här (också:-) (alltid:-)Hihihi! Jag uppskattar verkigen dina foton!!

  Ha det riktigt gott!

  SvaraRadera
 8. Jag har en lönn och de där "näsorna" ger mig huvudvärk ... i år är det som värst ... smålönnar överallt och bland mina blommor vill jag inte ha!
  :)

  SvaraRadera
 9. Hallå Sophie, vilket grävjobb! Men nu är det bara det roliga kvar :D

  Ha det bäst, älskar dina lammbilder, de ger en otroligt skön känsla när man ser dem.

  Marit

  SvaraRadera
 10. Ja som sagt...lammen, såå söta spec. nosarna så där lite trubbiga som om de inte vecklat ut sig till vuxennosar än :)
  Lyckos dej som är på plussidan äv grävandet. Bra jobbat!

  SvaraRadera
 11. Hej Sophia.
  Nyss inkommen från stallet. En av tackorna har lammat. Vi har fyra tackor sammanlagt, men vi håller på att utöka flocken. Det blev två tacklamm så än så länge är det inget bagglamm, vilket jag fasar för, eftersom man vill ju kunna behålla dem. Det ena lammet var lite medtaget så jag fick inte ro förrän hon kunde dia ordentligt. Men nu är det en god natts sömn för min del, tur att man är ledig i morgon.
  Ha det bra / Pella

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia