fredag 21 maj 2010

Morgonpromenaden en dag i maj.

Varje morgon, året runt går jag samma promenad tillsammans med min hund. Det är dagens bästa stund, bara jag, Lillo och naturen. En slags meditation, ett stund då tankarna kan flyga som de vill, oavsett hur mycket arbete som väntar i datorn.
Att gå samma promenad kan låta tråkigt, jag njuter, ljuset, vädret och naturen ändrar sig hela tiden, det är ett fint sätt att få ett förhållande till en plats, att se de små nyanserna och skiftningarna. Lillo är en snäll följeslagare, som unghund stack hon för att jag fåglar, kaniner och fasaner, nu vet hon hur vi går och vi har våra vanor, hon vet var hon får gå med koppel och var hon får gå lös. Fast just nu ska hon inte gå lös alls, det är många fåglar som häckar i betesmarkerna vi går igenom. När jag stannar och fotar har Lillo lärt att stå still så att hon inte kommer i bild, och så att jag kan använda mina bägge händer till kameran.

13 kommentarer:

 1. Oh, Sophia, I am so happy to have found YOUR blog! Your world is stunningly beautiful! Who could ever be bored with a walk like yours?!! Those horses make my heart leap! Are those Apple trees and dandelions blooming all over? Gorgeous photography. It is enchanting there! ;>) Kram Carol

  SvaraRadera
 2. Oh vad underbara foto du har tagit!!!
  Visst är det skönt med våra årstider.
  Ha en skön pingst
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men såå vackra bilder..... Lite trolskt med morgondimman och tillsammans med våren grönska - wow! Det är skönt med rutiner, som att gå samma promenadväg varje morgon. Och egentligen är det inte riktigt samma väg eftersom att den ju ändrar sig efter årstiderna. Förstår precis vad du menar att det är meditativt..... Hade jag en sådan promenadväg nära mig skulle jag gå där varje morgon också, även om jag inte har någon hund ... :-)

  Ha' en go helg!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag äälskar din promenadrunda:-)
  Ha det!

  SvaraRadera
 5. Den rundan finns det nog mer än en anledning att gå, sååå vackert! :o)
  Ha en finfin dag,
  Lydia

  SvaraRadera
 6. Promenader med människans bästa vän.
  Så vackra bilder. Jag håller med Charlotte att bilderna ser lite trollska ut med dimman. Jättevackert.
  Och vet du vad jag älskar - den oasfalterade vägen med gräset i mitten. Påminner mig om landet när jag var liten. Så himla fint och lantligt.
  Förstår att den här rutinen kan fungera medativt.

  Annelie

  SvaraRadera
 7. Härligt att se att du uppskattar vår natur lika mycket som jag. Att inte bara se helheten. Man vill ju ta vara på varje sekund. Och du har ju fångat ögonblicken ännu en gång. Blir så glad när jag ser dina bilder.
  Ha en mysig pingsthelg
  / Pella

  SvaraRadera
 8. Vackrare än så kan det helt enkelt inte bli! Lyckliga dig som bor så vackert. Och vilken tur att du är så bra på att fånga det vackra omkring dig:)

  SvaraRadera
 9. Vackert med morgondisert...ger sån mjukhet i bilden.
  Tack för promenaden
  annika

  SvaraRadera
 10. Sofia, dina bilder lyfter verkligheten. Som en dröm, så vacker verkar din morgonpromenad vara. Vi som ser bilder blir hänryckta. Och det ska vi ju bli nu i Pingst.

  SvaraRadera
 11. Så fint hos dig. Har också en promenadväg som jag älskar och kan längta till de dagar jag inte hinner eller när snön hindrar mig. Underbart!

  SvaraRadera
 12. Vilken fin promenadrunda du gör varje morgon och vilken snäll hund!! Fina bilder!
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 13. Tack för att jag fick slå följe med dig på morgonpromenaden! Dina bilder gör mig varm i hjärtat :-)
  Ha en gôrgo vecka
  Nina

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia