söndag 30 maj 2010

Näsduksträdet blommar!

I botan i Lund blommar näsduksträdet, Davidia involucrata, jag tycker att det är lika fantastiskt varje år, det vita näsdukarna hänger tätt, tätt. Trädet växer långsamt och blommar först när det är 20 år! Härdigt upp till zon 2 på skyddade lägen.

Äppelblomm i botan.
Tulpanängen är nästan som finast nu när den är på upphällningen. Ängen är avgränsad med ett repstaket, tur om man tittar på de gräsmattor som får användas för att gå på och ha picknick på, där låg det flaskor och allsköns avfall, tradigt! Det är inte i alla botaniska trädgårdar man får använda en del av grönytorna, så det är synd att man trots att det finns en mängd avfallskorgar inte orkar gå de 5-10 meterna och slänga sitt skräp..

Till sist svavelpionen, Paeonia mlokosewitschii.

11 kommentarer:

 1. Åh, Sophia, vilket underbart inlägg!
  Jag har aldrig sett näsduksträdet förut. Så kull med alla små näsdukar som hänger. Intressant att man får vänta i hela 20 år med blomningen. Där får man ha tålamod.

  Himlahärlig tulpanäng. Har alltid trott att tulpaner måste stå tätt för att vara som finast, men inte här. Tycker om den lite ovanliga ängsidéen.

  Blir så arg när folk inte kan använda vardagsvett och är själviska. Tycker det är förargligt att folk inte kan visa lite respekt i en sådan fin omgivning (i övrigt också förstås) och, som du sa, bara gå några meter till en soptunna.

  För att avsluta på en positiv not, svavelpionen är väldigt fin. Nu verkar det som om våren verkligen är på gång hemma i Sverige. Vad härligt. Ni som har haft en sådan lång vinter.

  Idag ska vi ha en Memorial Day bbq för hela tjocka (amerikanska) släkten. Memorial Day är i morgon måndag, så vi har en tredagarshelg här. Tillsammans med 4th of July så hör nog Memorial Day till en av de dagar som det grillas mest här i USA. Så nu ska grill tången fram!

  Annelie

  SvaraRadera
 2. Have Never Seen in a handkerchief tree before, Thank You for sharing. We are feeling 'finally Spring in my garden after a very long Winter.

  SvaraRadera
 3. Det var nått helt nytt för mig! Otroligt fint. Det ser ju verkligen ut som en massa näsdukar.
  Tänk att få vänta i 20år!!! Den som väntar på...
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 4. Varför har jag inte varit där?? 'Vilka ljuvliga bilder du visar.
  Tulpanägnen oj oj vackert vackert...
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Hade nöjet att se ett blommande näsduksträd här på Söder i Stockholm för några år sedan. Helt fantastiskt!!! Och du, vilken tulpanäng!!!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Oj vad exotiskt med näsduksträdet - så fint och skirt med de vita fladdrande blommorna...... Och ängen med tulpanerna.....ljuvlig......mycket vacker!!! Svavelpionen likaså.... Nu är jag spänd på att få komma hem och se vad som hänt i trädgården på en vecka. Sitter i bilen just nu på väg från Arlanda......

  Ha' det så bra Sophia!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 7. Så vackert med näsduksträdet. Ett sådant växer utanför huset i Sthlm min mamma bodde i. Blev alldeles betagen när det blommade en vår när jag var på besök. Minnen.

  SvaraRadera
 8. Tjusigt!!!

  En riktigt go äng! Är så fångad av alla "fria" ytor efter vårt Englandsbesök!

  Ha en bra veckastart, vi hörs!
  Annica

  SvaraRadera
 9. En sådan rik blomning på näsduksträdet har jag aldrig sett. Helt otroligt! Du verkar ha fångat det när det är som bäst.
  Ha det så bra.
  Ingrid

  SvaraRadera
 10. Vilken mäktig blomning det är, näsduksträdets vita fanor.

  Ha en fin kväll,

  Rebecca

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia