måndag 9 mars 2009

röda tulpaner och kattbröder

Röda tulpaner, sträcker sina långa stjälkar ur vasen, de blir vackrare ju mera vissna de är tycker jag.
Blommor är dyra i Sverige, när jag bodde i Köpenhamn gick det att få billiga snittblommor, blomsterhandlarna har snittblommorna ute på gatan i högar eller i spannar, generöst och inbjudande.
När jag handlar i den lokala konsumaffären kostar en bukett tulpaner 79 kr, det är för dyrt!




Kattbröderna värmer sig inne efter sin frukost, de får mat inne för att undvika vildkatter och för att vår matglada hund inte skall äta deras mat också.
De är duktiga musjägare och det behövs!

5 kommentarer:

  1. Hos Brugsen i Brædstrup koster tulipanerne omkring 25 kr, det går an i ny og næ...Jeg husker også med stor glæde blomsterboderne i København, især dem oppe ved Nørreport og på Israels plads.

    Ifølge "Pelargonier - en smittende glæde" (jeg låner bogen, men vil gerne anskaffe den) af Marian Haugaard Steffensen er Bornholm en

    "...rød rosenknop med mellemstore blomsterhoveder..."Bornholm" kan blive næsten lige så stor, som man ønsker den..."

    Den ser meget fin ud på billedet. Jeg købte en ved en vejbod på Samsø for et par år siden, men den døde af heftigt bladluseangreb i løbet af sommeren. Måske du kan lave stiklinger af din? Jeg er meget glad for "Nicolai", som er meget sart lyserød, næsten hvid, med røde støvdragere.
    kh Mette

    SvaraRadera
  2. Jeg skal give dig en ny Bornholm, det lyder jo som om den er fin. Jeg har en massae stiklinger i gang lige nu, jeg gemmer en til dig.
    Nicolai lyder fin, den kan jeg måske få en stikling af? Jeg har også en botanisk en, der er lille og dufter af lavendel og får mørkt lila blomster, meget fin.
    kh Sophia

    SvaraRadera
  3. Det lyder som 'Deerwood Lavender Lad' jf. Pelargoniebogen s. 180. Primærhybrid, krydstning mellem Pelargonium dichondrifolium og Pelargonnium ionidiflorum. fine sølvgrå, indskårne blade...

    SvaraRadera
  4. Det er det nok, sølvgrå blade har den nemlig. Den vokser på en lidt underlig måde, nedad i stedet for opad...

    SvaraRadera
  5. Det var det ikke...nu fandt jeg plantepinden der navnet står, det er en:
    "Pelargonium sidoides" og det er en vild sort i følge pinden. kh Sophia

    SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia