måndag 21 juni 2010

Det växer i regnet!

Det växer alldeles kolossalt överallt i trädgården, har just rensat tre skottkärror fulla med ogräs i köksträdgården. Nu börjar allt komma upp även om det ser lite smått ut ännu. Gräset runt köksträdgården går inte att klippa när det regnar hela tiden.
Potatisen växer rejält, detta är "Charlotte" en tidig sort.
Purjo " St. Victor" och bönor.
Salladen börjar sätta fart, sedan brukar vi har sallad ända till i september, mest olika cossallader. Jag gillar dem, de har mycket smak utan att vara beska.
Trädgårdsmållan, snygg, fast den sprider sig hej vilt, är lätt att dra upp, så problemet är inte så stort.
Humlestören.
Rödfibbla och blåklint, två favoriter just nu.

14 kommentarer:

 1. Fantastiska bilder, Sophia! Jag är helt hänförd.
  Kul att växtligheten kommer igång, äntligen!
  Fin header på bloggen.
  Ha det gott!
  Pella

  SvaraRadera
 2. Ljuvligt vacker bild på blåklinten!! Gillar humlen. Fin kontrast mot den röda väggen.
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hallå Sophia, underbara bilder på rödfibblan och blåklinten!

  Marit

  SvaraRadera
 4. Oh, så härliga bilder! Blåklintsbilden är fantastisk. Jag blir lite odlingssugen när jag ser ditt trädgårdsland (med hagarna i bakrunden - så vackert). Jag har bara kryddor i krukor änså länge.....

  Ha det gott,
  Maria

  SvaraRadera
 5. Oj så stort härligt trädgårdsland du har! Jag älskar allt som går att äta:-)

  SvaraRadera
 6. Tjusigt! Det blir fina bilder med regndroppar iaf.. Ser riktigt härligt ut med lupinerna i bakgrunden! Ha en fin vecka /Emily

  SvaraRadera
 7. Men jisses Sophia, vilket stort trädgårdsland du har.
  Du går säkert ut sådär käckt och romantiskt som på reklambilder med en vävd korg och fyller den med grönsaker och örter.
  Från mitt trädgårdsland får allt plats i ena handen.
  Trädgårdsmållan har jag ingen aning om vad det är, äter man den? Äsh, du behöver inte svara, jag googlar den.
  Blåklinten är gudomligt vacker. Älskar den intensivt blåa färgen. Fint foto med regndroppar.

  Kram kram

  SvaraRadera
 8. Vad kul att se hur fort allt sker. Här växer det i våra pallkragar. Men det är svalt och blåsigt. Hela helgen regnade det ordentligt så nu får vi se om värmen de lovar får trädgården att ta sats.

  SvaraRadera
 9. Det är så härligt att se hur det växer i trädgårdslandet. Och jag fick mig en påmiminnelse om att jag fortfarande inte sått sockerärterna! Får fixas omgående tror jag =) Här växer också ogräset något helöt otroligt efter allt regn - nu kunde det verklgien räcka med ruskväder. Hoppas du får en fin midsommar / kram gittan

  SvaraRadera
 10. Mitt "grönsaksland" är av det minimala slaget..i en pallkrage ;) Ruccola,smultron och ringblommor...blir ibland sugen på att ha mer. Kan ju utöka med en pallkrage till...

  SvaraRadera
 11. Ja det växer så att det knakar av allt detta regnande. En del växter har slagits omkull av störtregn. Det är det som är tråkigt med trädgård, att binda upp växter, och ofta så har man glömt (eller skjutit på framtiden) så man står där i ösregn och kallblåst med stela fingrar och försöker knyta nån tråd runt nåt buskstöd.

  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
 12. Vilket trädgårdsland du har Sopia! Imponerande....... Förstår att du får ätbart därifrån så att det räcker. Själv har jag inget riktigt trädgårdsland tyvärr. Odlar i några pallkragar och tunnor förutom i växthuset. Tyvärr så bor vi för nära en stor väg (tycker jag) för att det ska kännas bra att ha ett stort land, även om jag skulle vilja... Drömmen vore att bo lite mer lantligt till och inte i en stad som nu.

  Regn är ju bra, även om man helst vill ha sol... Humlestörar är så fina. Det skulle jag gärna ha. Fibblor och blåklint hör sommaren till - fint..... Urläcker bild på blåklinten!

  Kram kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 13. ser nästan kokboksfräscht ut med vattendropparna på salladsbladen!

  SvaraRadera
 14. Åh, vilka fantastiskt fina bilder du tar! Glad att jag hittade j´hit.

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia