onsdag 2 juni 2010

Morgonpromenaden idag, redan ser allt annorlunda ut, nu är det de överblommade maskrosornas dunbollar och hundkexens tid. Körsbärsblommen är över och snart är det tät grönska.

Lammen växer snabbt, de ser tokigt ut när de diar sina mammor, hela mammorna hoppar upp och ner..

Äppelblommen varar lite ännu och nu ska visst värmen komma till Skåne, det vore alldeles underbart, det är efterlängtat!

7 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder, du visar! Jag njuter. Visst är det en härlig tid nu.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar bild på de utblommade Maskrosorna som är flygfärdiga nu. Gillade också ditt Näsduksträd.
  Så fort lammen växer!
  Kram annika

  SvaraRadera
 3. Du bor verkligen idylliskt till.... Vackra bilder! Maskrosbollarna ser riktigt snygga ut på dina bilder - om man tänker inte alls på alla onödiga frän som finns i dem :-)

  Ha' det bra!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker promenad. Jag gillar verkligen hundkex och att möta små lamm är ju jättetrevligt!!
  Ha det gott och hoppas värmen kommer!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Visst är det ljuvligt när det blir lummigt och grönt överallt. När allt växer så det knakar och det är liv överallt.
  Tänk att ogräs kan vara så vackert - ja, på nära håll i alla fall. Tycker väldigt mycket om maskrosfotot.

  Bara ena lammet ser ut att ha horn, har det med hona och hane och göra. Jag är så obildad på det området. Är det de här fåren som har ovanligt, eller historiskt skyddad ull?

  Murmeldjuret, enligt vad jag läst, äter gräs, gräshoppor, sniglar, insekter och bär och grönsaker. Hitintills har inte något blivit skadat eller norpat, såvitt jag kan se. När väl någon börjar äta i min trädgård så är det svårt att veta vem eftersom jag aldrig tar dem på bar gärning och vi har kaniner som hoppar runt, tvättbjörnar, skunkar, ekorrar, chipmunks, vilda kalkoner etc.. alla de kan säker tänka sig en liten nibble här och där.

  Kram

  Annelie

  SvaraRadera
 6. Ullbollar och fjunbollar. Härliga bilder. Så frodigt! Lammen har verkligen vuxit. Jag beundrar verkligen tackorna, att de utstår buffningarna från lammen när de ska dia.
  Ha det bra.
  /Pella

  SvaraRadera
 7. Ja nu är det både frodigt och vackert, och att maskrosor är ogräs är inte lönt att tänka på när man bor i ett maskroshav..
  Lammen får små horn om de är baggar, faktiskt kan man se hornanlagen redan när de föds. Det är en av våra tackor och hennes lamm som en textilarkeolog analyserar ullfibrer på för att de ligger nära mycket gamla fynd av ullfibrer. De andra har fin ull, men avlas mest på färg för att just ren brun är svår att få. Lite om får och ull! ha det fint i försommaren!

  SvaraRadera

Hej, du är välkommen att lämna en kommentar, det är roligt att få veta vad du som besöker min blogg tycker och tänker.
Jag svarar i mån av tid, men på vår, sommar och höst kryper jag mest runt i rabatter och fotograferar eller rensar ogräs.
Varma Hälsningar
Sophia